Mølgaard fortalte holdkammeraten det på bytur: Han er en af verdens bedste

Af: Lucas Andreas

|

19/01/2024

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Henrik Mølgaard fortæller, at han på en bytur prøvede at fortælle til holdkammerat, hvor god han egentlig er.

Mest læste i dag

Fredag aften står et gigantisk EM-opgør for døren i Tyskland, når Danmark og Sverige står overfor hinanden ved mellemrunden i en direkte konfrontation, der potentielt kan bringe vinderen tættere på en semifinale.

En af de danskere, der har ekstra meget incitament til at glæde sig til opgøret er Henrik Mølgaard.

Han skal nemlig spille mod sin tidligere holdkammerat, den tidligere Aalborg-spiller Felix Claar, hvis færdigheder kan sætte selv de mest solide forsvar på prøve.

Henrik Møllgaard, der kender den nuværende Magdeburg-spiller fra deres tid sammen i Nordjylland, har forsøgt at formidle til svenskeren, hvor ekstraordinært talentfuld han er. »Felix er vanvittig dygtig. Han befinder sig på et niveau, hvor vi må overveje, om han ikke er en af verdens allerbedste. Men jeg ved ikke, om han heldigvis har været for langsom til at indse det selv.«

»Jeg har forsøgt på et par byture at forklare ham, hvor talentfuld han egentlig er, og hvis han ville eje det en smule mere, ville han blive endnu dygtigere. Det er tydeligt for os alle, at han er en mand, der kan næsten alt. Han har gjort sig bemærket i Bundesliga,« udtaler han til B.T.

Skulle du først have noget at drikke, før du synes, han var verdens bedste? »Nej, det har været tydeligt for os alle, selvom det ikke nødvendigvis er så tydeligt for Felix selv. Selvfølgelig er det en gave, at han er så ydmyg og kollektivt orienteret. Men nogle gange ville jeg ønske, at han tog det på sig selv og sagde: 'Ja, jeg ved godt, jeg er bedre end alle jer andre,'« lyder det fra svenskerens tidligere holdkammerat.

Møllgaard ser frem til opgøret mod Sverige, der altid leverer tætte og intense kampe mod danskerne - verdensmestrene mod europamestrene.

»Det er altid sjovt at spille mod de bedste i verden, og der er nogle stykker af dem på det svenske hold. Kendskabet er stort på tværs, hvor alle kender hinanden fra klubberne. Det er altid en udfordrende opgave, fordi vi har svært ved at overraske hinanden,« konstaterer han.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig