Mor dør af coronavirus timer efter at have født

03/04/2020

Kathrine Frich Lindstrøm

Foto: Shutterstock.
En ukrainsk kvinde er død af coronavirus bare få timer efter at have født sin datter. Det antages at den 36-årige kvinde blev smittet med virussen, mens hun var indlagt på hospitalet i byen Ivano-Frankivsk i det vestlige Ukraine.

Mest læste i dag

Blev syg under indlæggelse

Den 36-årige ukrainske kvinde Galina blev indlagt på sygehuset den 10. marts, hvor hun ikke viste tegn på at være syg.

Det skriver dailymail.com

Kvinden blev dog syg med coronavirus og endte med at dø i løbet af hendes 19-dage lange ophold på hospitalet.  

Volodymyr Chemny, der er talsperson for de lokale sundhedsmyndigheder sagde i en pressekonference:

”Den 29. marts blev kvindens symptomer pludselig forværrede. Hendes iltniveau I blodet faldt drastisk, og hendes kropstemperatur steg til 39 grader. Hun begyndte at have problemer med at trække vejret og udviklede hurtigt lungebetændelse. Herefter testede hun positiv for coronavirus.”

Fødte sin datter og endte på intensiv

Samme aften fødte Galina sin sunde datter, der vejede 2,5 kilo. Efter fødslen blev hendes tilstand kritisk og hun blev hasteindlagt på intensivafdelingen og lagt i respirator.

 

”Vi blev fortalt at hun var døende. De tillod os at gå ind til hende og sige farvel,” fortæller Oksana Stasevich, der er et knust familiemedlem og fortsætter:

”Galina døde kun timer efter at have født sin datter.”  

Familien beskylder personalet

Stasevich tror på, at Galina fik coronavirus imens hun var indlagt på hospitalet, og hun giver personalet skylden for morens død. Hun sagde:

”Galina var på same stue som to andre kvinder der havde feber. De delte den stue i flere dage, før de syge kvinder blev isoleret. En læge fra hospitalet fortalte mig, at de også havde bekræftet coronavirus ved flere medarbejdere tre uger tidligere.”

Hun påpeger også at lægerne ikke havde det rette beskyttende udstyr.

”Sundhedspersonalet havde ikke noget beskyttende udstyr. En af lægerne havde ikke engang et mundbind. Jeg er 100% sikker på at Galina blev syg på hospitalet,” fortæller hun

Det er blevet bekræftet at to medarbejdere fra hospitalet fik virussen en dag før Galina blev indlagt på hospitalet. En lokal jordmoder blev også testet positive for bare et par dage siden.

Barnet har det godt

Den nyfødte pige blev testet negativ for virussen efter fødslen og er nu under konstant observation, fortæller lægerne.

Hospitalslederen Yury Pavlushynsky fortæller: “Barnet har det godt, og hendes liv er ikke i fare.”

Lokale medier fortæller at alle medarbejdere og patienter på hospitalet er blevet testet for coronavirus efter den ulykkelige hændelse.

Anbefalet til dig