Mor led tragisk abort på toilet: Nu fængsles hun i 50 år

06/07/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Lesly Lisbeth Ramirez blev fundet skyldig i drab og idømt den maksimale straf.

Mest læste i dag

En domstol i El Salvador har fængslet en kommende mor i 50 år for grov drab efter at have haft en spontan abort på et toilet.

Lesly Lisbeth Ramirez, 21, blev i slutningen af ​​sidste måned idømt den strenge straf under en drakonisk abortlov i det lille mellemamerikanske land.

Retten anklagede kvinden fra El Volcan de San Miguel for at have "taget livet af sin nyfødte" med "seks skader i nakken med en kniv", da de idømte hende en maksimumstraf.

Lesly gik på toilettet den 17. juni 2020 og var ikke klar over, at hun havde fået en spontan abort, før hendes dødfødte datter faldt ned i toiletskålen, hævder Citizens' Group for the Decriminalization of Abort. Hun blev kørt på hospitalet, men blev kort efter sigtet for en alvorlig forbrydelse.

Der var gået kun 10 dage fra hendes tragiske tab, da hun blev beordret til at stilles for en dommer til sit første retsmøde, selvom hun ikke kunne deltage, da hun stadig modtog blodtransfusioner.

I hendes fravær beordrede dommeren, at hun skulle varetægtsfængsles. Det skriver Daily Star.

Hun blev til sidst stillet for retten og blev fundet skyldig i grov drab og idømt 50 års fængsel, hvilket rettighedsgrupper siger er første gang, den maksimale straf er blevet givet, siden abort under nogen omstændigheder blev kriminaliseret i landet i 1998.

"Mødre er kilden til beskyttelse for børn under alle omstændigheder i livet, og det var du ikke," sagde dommeren.

"Lesly Lisbeth Ramirez, 21, vil tilbringe de næste 50 år i fængsel for at have taget livet af sin nyfødte efterkommer, som bekræftet af anklagere fra San. Miguel Livsenhed. Den anklagede blev anset for at være ansvarlig for det grove drab på babyen for at have forårsaget seks skader på hendes hals med en kniv," sagde Attorney General's Office for Republikken El Salvador i en erklæring.

Borgergruppen for afkriminalisering af abort anklager også anklagerne for en massiv mangel på beviser.

"Den juridiske proces mod Lesly var fuld af uregelmæssigheder og fordomme. Med alle disse huller og tvivl dømte dommeren Lesley, der baserede sin beslutning på ren kønsbias," sagde de.

Anbefalet til dig