Mor til to drak 3 flasker vin og faldt i søvn: Fik dødelige konsekvenser

27/1/23 07:48

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Faderen kom hjem fra arbejde, og opdagede spædbarnets 'livløse krop'.

En seks måneder gammel baby døde, efter at dens mor, der havde drukket 'to eller tre' flasker vin faldt i søvn med barnet i armene.

Faderen kom hjem fra arbejde og opdagede spædbarnets 'tilsyneladende livløse' krop mellem den sovende mor og armlænet.

Trods forsøg på at genoplive barnet døde det to dage senere. Det skriver Daily Mail.

Efter babyens tragiske død sagde moderen, som havde en historie med 'kaotisk alkoholmisbrug', at hun havde drukket op til tre flasker vin og var faldet i søvn med barnet.

De rystende detaljer om barnets død er blevet offentliggjort i en rapport udgivet af Derby og Derbyshire Children's Safeguarding Board.

Den fandt, at barnet, omtalt som Baby A, havde lidt "forebyggelig skade" og var "død af iltmangel til hjernen som følge af usikker søvn med omsorgssvigt".

Babyens mor havde en historie med stofmisbrug forbundet med stressede tider, herunder da hun gennemgik fertilitetsbehandling til sin første graviditet med et andet barn, fandt rapporten.

Kvinden, som også havde et andet lille barn, havde fået medicin mod depression og angst mellem sine graviditeter, men stoppede, da hun fandt ud af, at hun ventede baby A.

Efter fødslen fik hun igen ordineret medicin mod angst og nedstemt humør. Kvinden fortalte fagfolk fra flere instanser under kontrolbesøg, at hun kæmpede for at klare at passe både sin nyfødte og sit lille barn, og at hun til tider ikke drak, mens hun indrømmede "tungt" brug overfor andre.

Mellem januar 2018 og december 2020 døde fem spædbørn i Derbyshire, hvor misbrug eller omsorgssvigt blev fundet at være en årsag.

Yderligere seks små børn fik livstruende skader som følge af misbrug eller omsorgssvigt.