Mor troede det var et 'dovent øje': Billedet af sønnen afslørede dødelig hemmelighed

Af: Ida Hansson

|

22/08/2022

Foto: Privat
Foto: Privat
Et uskyldigt billede afslørede en dødelig hemmelighed.

Mest læste i dag

En ung mor har afsløret, hvordan billeder af hendes glade søn skjuler en dødbringende hemmelighed, da den hvide 'blitz' i sønnens øje, viste sig at være kræft.

Chloe Ross sagde, at efter at hendes søn Cayson-Jay Palethorpe fyldte to år, lagde hun mærke til, at hans venstre øje virkede underligt, hvilket hun blot tænkte var et "dovent øje".

Men da det blev mærkbart værre, googlede den 22-årige mor symptomerne og stødte på 'retinoblastom'. En sjælden form for øjenkræft, der ofte rammer små børn, og af samme grund søgte hun lægehjælp til sin søn.

Hun fortalte, at hendes søn til sidst fik en frygtelig stadium E retinoblastom diagnose tilbage i juni, da en stor tumor blev opdaget - hvilket gjorde, at hans øje ikke kunne reddes.

Lille Cayson fik fjernet sit øje, før han fik sat en protese på. Moren fik senere den glædelige nyhed, at Cayson ikke har brug for yderligere behandling. Det skriver Mirror.

Hun vendte senere tilbage til gamle fotos og videoklip af Cayson og bemærkede en sølvglød i hans iris fra da han var blot otte måneder gammel. Nu er hun blevet klar over, det kunne være et tegn på kræften.

Efter den frygtelig oplevelse er Chloe Ross nu opsat på at skabe opmærksomhed om retinoblastoms symptomer, og opfordrer forældre, der bemærker ændringer i deres børns øjne, til at få dem tjekket.

"De billeder skjulte en hemmelighed, der kunne være dødelig, hvis den ikke blev opdaget i tide. Da jeg kiggede på nettet fremgik det, at man får en glød i øjet, når man tager billeder med blitz, og jeg kiggede tilbage på en del billeder, fordi jeg tænkte 'jeg er sikker på, at han havde den glød i øjet'," sagde Chloe Ross.

"Jeg har kigget tilbage, og der er billeder af ham så lille som otte måneder gammel, som jeg kan se med denne glød i øjet. Hele irisen havde en glød, og det var en gylden, sølvfarvet farve, da jeg tog et billede med blitzen. Så han har haft det meget længe, ​​og jeg havde ingen som helst anelse om de," tilføjede hun.

Retinoblastom kan enten påvirke det ene eller begge øjne. Hvis det påvirker begge øjne, diagnosticeres det normalt, før et barn er et år gammelt.

Hvis det påvirker det ene øje, har det en tendens til at blive diagnosticeret senere (mellem to og tre år). Det er usædvanligt, at retinoblastom udvikler sig ubemærket efter 5 års alderen.

Tegn og symptomer på retinoblastom omfatter: En usædvanlig hvid refleksion i pupillen, en skelen, en ændring i farven på iris, et rødt eller betændt øje eller dårligt syn - såsom at barnet måske ikke fokuserer på ansigter eller genstande, eller at de muligvis ikke kan kontrollere deres øjenbevægelser.

Anbefalet til dig