Mor udsender advarsel om farlig trend blandt børn: Gjorde sønnen permanent blind

18/1/23 15:18

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
En mor, hvis søn på tragisk vis blev permanent blind på det ene øje som følge af "deodorantbombe"-trend, som for nylig er blevet populær blandt børn, har udsendt en advarsel.

Mor Jennifer Keppie brugte for nylig sin Facebook-side til at sende et advarende budskab efter en uheldig hændelse, der fandt sted på Ross High School i Tranent i Skotland. Hændelsen involverede hendes søn og har gjort hende bekymret for hans sikkerhed fremover.

Sønnen, sammen med en kammerat, havde deltaget i en "dille", som ifølge Keppie har været i omløb i længere tid. Moderen blev dog først opmærksom på det, da hendes søn led under konsekvenserne af det.

Ifølge Keppie indebærer trenden, at man stikker en skarp genstand ind i en deodorantspraydåse "i håb om at frigive gassen og se dåsen snurre (eller noget i den retning)".

"Som børn har vi alle sammen udført hensynsløse og farlige aktiviteter uden at bekymre os om de mulige konsekvenser, hvis noget skulle gå galt. Desværre er tingene i sidste ende ikke gået som planlagt."

Keppie fortæller ikke om hændelsen i detaljer. Hun forklarer dog i skrivet, deodorantdåsen eksploderede, da hendes søn og hans ven legede med den.

"Jeg kan forsikre dig om, at det ikke var et kønt syn," skriver hun.

Foto: Jennifer Keppie/Facebook

Foto: Jennifer Keppie/Facebook

Jennifers desværre ramt af en stor skade i sit ene øje som følge heraf. Efterfølgende fik de bekræftet den triste nyhed, at ingen af de fire øjenlæger, de konsulterede, kan genoprette hans syn.

"Det, der bare var en smule sjov, blev hurtigt til en tragedie... Han er blevet permanent blind på det ene øje."

Keppie gav udtryk for, at den situation, som hendes søn har været igennem, har været utrolig vanskelig og foruroligende, men hun mener, at det var nødvendigt at dele hans historie for at hjælpe med at forhindre, at andre børn og familier skal opleve en så traumatiserende begivenhed, som de har været igennem.

"Han har været en utrolig kilde til styrke og mod gennem hele denne rejse, som ændrede hans liv drastisk på et splitsekund. Jeg er fyldt med stolthed over ham og hans urokkelige modstandskraft til at blive ved. Jeg ville ønske, at denne situation aldrig var sket for ham, eller at det sker for noget andet barn i verden."

Keppie har opfordret forældre til at tale med deres børn og fortælle dem om farerne ved at deltage i sådanne trends.

"Jeg har altid troet, at man kun hører om sådan noget, og at det aldrig ville ske for os. Men nu står vi her"