Morderisk sygeplejerske dræbte syv spædbørn: Usædvanlig metode afslørede hende

Af: Ida Hansson

|

21/08/2023

Nyheder
Foto: Cheshire Police
Foto: Cheshire Police
Kriminalinspektør Paul Hughes brugte en usædvanlig metode til at efterforske mordene begået af sygeplejersken Lucy Letby.

Lige nu læser andre også

Efterforskere stykkede Lucy Letbys mord sammen med hjælp af en usædvanlig metode - hvilket førte til uhyggelige resultater.

Den 33-årige sygeplejerske blev i denne uge dømt for at have myrdet syv for tidligt fødte børn og forsøg på at myrde yderligere seks, mens hun arbejdede på The Countess of Chester Hospital.

Kriminalinspektør Paul Hughes satte en enkelt efterforsker på hver enkelt sag, hvilket gjorde, at de kunne holde alle beviser adskilt.

Det betød, at hver officer ikke ville blive påvirket af, hvad kollegerne fandt frem, efterhånden som tingene skred frem.

Politiet efterforsker nu, om Letby - Storbritanniens værste serie-babymorder - begik sine første forbrydelser på Liverpool Women's Hospital forud for hendes drabstogt ved Countess of ​​Chester.

Efterforskere vil undersøge hele hendes karriere, da hendes domme indtil videre kun er fokuseret på en periode mellem marts 2015 og juli 2016, hvor 17 babyer døde på sidstnævnte hospitals neonatale afdeling. Det skriver Mirror.

"Vi så på det individuelt, hver sag skulle efterforskes på egen hånd. Jeg ønskede at tillade folk at komme til en beslutning om, hvad de fandt på egen hånd," sagde Hughes med henvisning til den oprindelige undersøgelse.

Efter seks måneders brug af denne taktik introducerede Hughes derefter ugentlige teammøder, hvor efterforskerne delte information.

"Pludselig ville billedet begynde at falde på plads," tilføjede Hughes.

Familier til Letbys ofre kritiserede i går en foreslået undersøgelse fra sundhedsministeriet om, hvordan hospitalschefer undlod at bemærke hendes syge forbrydelser på trods af adskillige advarsler.

"Dette er ikke godt nok. Fejlene her er meget alvorlige, og en undersøgelse skal have et lovbestemt grundlag for at være rigtig," lød det i en erklæring.

Politiet gennemgår nu plejen af ​​4.000 babyer, Letby kan være kommet i kontakt med under et ophold hos Countess of ​​Chester fra januar 2012 til slutningen af ​​juni 2016, og to praktikophold på Liverpool Women's Hospital i 2012 og 2015.

"Det betyder ikke, at vi efterforsker alle 4.000. Det betyder bare, at vi er forpligtet til en grundig gennemgang af enhver indlæggelse ud fra et medicinsk perspektiv for at sikre, at der ikke går noget glip af hele hendes ansættelse som sygeplejerske," sagde Hughes.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig