Morgan Freeman giver trist opdatering om helbredet

13/3/23 14:49

Nicolai Haugsted

Foto: Evan Agostini/AP/Ritzau Scanpix
Den aldrende Hollywood-legende taler ud om alvorlig skade, og følgerne deraf

Søndag nat var Oscar-nat. Alle Hollywoods største stjerner, både foran og bagved kameraet, mødte talrigt op for at fejre årets største bedrifter indenfor filmbranchen.

Blandt de mange hundrede ikoniske filmskabere, var den Oscar-vindende skuespiller Morgan Freeman også på gæstelisten.

“En Verden Udenfor”-skuespilleren trådte ud på scenen sammen med den smukke skuespillerinde Margot Robbie, da de sammen præsenterede fejringen af Warner Bros. 100 års jubilæum.

Og selvom synet af dem begge bragte smil på manges læber, så var der især én detalje ved Freemans påklædning som fangede seernes øjne.

Skuespilleren var nemlig iklædt en handske på den venstre hånd. Og når forklaringen bag handskens årsag findes, er det desværre trist nyt, skriver Se og Hør.

Man skal nemlig helt tilbage til 2008, hvor Freeman var involveret i en alvorlig bilulykke, der resulterede i at hans bil røg rundt adskillige gange på en motorvej i Mississippi.

Under ulykken kom skuespilleren slemt til skade med den venstre hånd, der til trods for lægernes ord på at skaderne ville aftage med tiden, kun er blevet værre med årene.

I dag døjer Freeman med en lammet hånd, som har brug for den specialfremstillede handske til at holde gang i blodcirkulationen.

- Jeg blev ramt af nerveskader, og det er ikke blevet bedre. Jeg kan ikke bevæge den. Hvis du ikke bevæger din hånd, så vil den svulme op. Vidste du, at du bevæger din hånd omkring en million gange om dagen?, fortalte Freeman til det amerikanske medie People.

Freeman har været at finde på filmrollelister siden hans debut i 1964, og har succesfilm som “Unforgiven”, “Se7en” og “Dark Knight”-trilogien på CV’et. Han kan også prale af en Oscar-statuette hjemme på hylden, for hans præstation i Clint Eastwood-filmen “Million Dollar Baby” - hans eneste Oscar-sejr ud af fem nomineringer.

Selvom Robbie og Freeman prydede Oscar-natten, så lod folk mærke til den ikoniske skuespillers venstre hånd. Foto: Si/Ritzau Scanpix

Selvom Robbie og Freeman prydede Oscar-natten, så lod folk mærke til den ikoniske skuespillers venstre hånd. Foto: Si/Ritzau Scanpix