Mozart udkommer med "ny single"

Af: Amalie L.

|

09/10/2024

Nyheder
Genrefoto: Pixabay
Genrefoto: Pixabay
Stykket blev opført i Leipzig i Tyskland.

Lige nu læser andre også

Forestil dig en verden, hvor Wolfgang Amadeus Mozart dropper en ny single. Det lyder næsten for vildt til at være sandt, men det var præcis, hvad der skete i Leipzig sidste weekend, da en ukendt strygetrio af det østrigske vidunderbarn blev spillet offentligt for allerførste gang.

Det skriver mediet ClassicFM.

Mozart, der døde for mere end to århundreder siden, overrasker stadig musikverdenen, og denne gang med et værk, der har været gemt i Leipzigs kommunale bibliotek i årevis. 

Værket, som forskere opdagede under en gennemgang af Mozart-kataloget, er en syv-satset strygetrio, skrevet af en teenage-Mozart i 1760'erne.

Med en længde på 12 minutter og navnet Ganz kleine Nachtmusik (en drilsk hentydning til Mozarts berømte Eine kleine Nachtmusik), har det nye stykke allerede taget den klassiske musikscene med storm. 

Leipzigs Operahus dannede lørdag rammen om den tyske premiere, hvor forventningsfulde fans stod i kø udenfor i hele 400 meters længde for at være en del af dette musikalske øjeblik. 

"Det er en ære at være en af de første mennesker, der hører dette stykke i hundredvis af år," skrev en begejstret lytter på YouTube.

Musikken blev fremført af unge talenter fra Johann Sebastian Bach Musikskole. 

Forskningschef Ulrich Leisinger fra Mozarteum Foundation udtrykte sin begejstring over fundet: 

"Vi er overbeviste om, at vi nu kan præsentere et fuldstændig ukendt, charmerende stykke af den unge Mozart."

Hvem havde troet, at en teenager fra 1700-tallet kunne få folk til at stå i kø igen i 2024?

Anbefalet til dig