Muhammed-tegningerne buldrer derudaf: Så mange millioner skal du hive frem for at være med

Af: Mie M.B

|

27/02/2024

Nyheder
Foto: Scanpix Denmark/Ritzau Scanpix
Foto: Scanpix Denmark/Ritzau Scanpix
Den verdensomspændende auktion har fået massiv interesse

Lige nu læser andre også

Interessen for en af Kurt Westergaards kontroversielle Muhammed-tegninger, som er blevet sat til salg på auktion, har været overvældende, hvilket har ført til tekniske udfordringer for auktionsplatformen kwicons.com. Erik Guldager, auktionslederen bag salget, rapporterer om et massivt besøgstal og en flodbølge af henvendelser fra potentielle købere verden over. "Jeg kan se på mail-flowet, at der er det, jeg vil betegne som meget stor interesse," udtaler Guldager, der også noterer sig en stigende nysgerrighed og tilmelding til nyhedsbrevet. Det skriver Avisen Danmark.

Siden auktionens start har hjemmesiden oplevet nedbrud, der spænder fra få minutter til ti timer, hvilket vidner om den globale opmærksomhed tegningen har tiltrukket. "Vi har haft nok at se til af rent teknisk karakter," erkender Guldager, der udtrykker overraskelse over den intense interesse, som også har manifesteret sig i budgivning over telefon.

Den aktuelle højeste bud ligger på imponerende 340.000 euro, svarende til ca. 2,5 millioner kroner, for tegningen der oprindeligt blev bragt i Jyllands-Posten i 2005 og efterfølgende udløste globale protester. Kurt Westergaard, der tegnede den ikoniske skildring af profeten Muhammed med en bombe i turbanen, levede resten af sit liv under PET-beskyttelse efter flere dødstrusler.

Til trods for det høje bud er det endnu usikkert, om tegningen vil blive solgt. Guldager forklarer, at sælgeren har sat en minimumspris, og "hvis ikke vi når den fastsatte pris, så bliver der ikke nogen handel." Denne præcisering understreger spændingen omkring auktionens udfald, som har tiltrukket opmærksomhed fra flere kontinenter og resulteret i bud også uden for normal arbejdstid. "Det er også et tegn på, at der sker lidt ude i verden," siger Guldager, hvilket indikerer tegningens fortsatte evne til at vække følelser og debat globalt.

Auktionen, der er den første af tre runder, hvor i alt seks versioner af Muhammed-tegningen vil blive budt ud, forventes at afslutte den 1. marts.

Anbefalet til dig