Muligt alkoholforbud: Fremover bliver disse arrangementer måske alkoholfrie

Nyheder
Foto: Shutterstock
Måske bliver det uden alkohol i baren, når disse arrangementer fremadrettet skal afholdes.

Mest læste i dag

Mange af os har sikkert gode minder fra fester på vores ungdomsuddannelser - og måske er nogle minder også lidt slørede, da der muligvis er kommet et par genstande for meget inden for vesten. Men måske vil disse slørede minder blive fortid, for muligvis bliver gymnasiefester fremadrettet uden alkohol i baren.

Det er ikke nok ikke lige dén udmelding, som de fleste unge mennesker håber på at høre. Men nu foreslår sammenslutningen af Danske Gymnasier altså, at det fremover bliver uden alkoholiske drikke, når der holdes gymnasiefester. Det skriver Fyens.dk.

Dorthe Wang er rektor på Tietgen Handelsgymnasion i Bolbro - og hun bakker bestemt op om ideen.

Hun mener der bør reageres på de danske unges europarekord, der tydeligt viser at alkohol fylder en del i de unges hverdag og til fester. Derfor mener hun, at et forbud kan tvinge alle til at tænke i nye baner.

Det sociale presser promillen op

Hun mener heller ikke, at det er et problem for det sociale sammenhold, hvis skolen holder fester uden alkohol.

"Jeg er helt sikker på, at vi sagtens kan have et stærkt socialt sammenhold på skolen uden drukfester. Et alkoholforbud vil tvinge os til at tænke i nye og sjove baner: Hvad med morgenfester for eksempel," siger hun og tilføjer:

"Jeg er overbevist om, at det er fællesskabet, der presser promillerne opad. Den enkelte unge ville aldrig drikke så meget, hvis det ikke var fordi, det er adgangsbilletten til et fællesskab."

Hun vil dog ikke som rektor presse et forbud igennem - hvis der skal laves et forbud, så bliver det ikke uden dialog med skolens elevråd og de udvalg der blandt andet arrangerer fester og andre arrangementer på skolen.

Dog har man allerede nu igangsat en række initiativer, for at mindske de unges alkohol indtag. Sammen med flere ungdomsuddannelser i Odense, har skolen indført et kodeks, som betyder at flere arrangementer skal afholdes uden alkohol. Derfor skal der også højst holdes fem fester årligt, hvor der desuden kun udskænkes drikkevarer med en alkoholprocent på højest fem procent.

Derudover er det i handelgymnasiets bestyrelse blevet vedtaget i dialog med elevrådet. at studieture og udflugter fremover er alkoholfrie, da disse ses som en del af skolegangen.

 

 

- Det er en nemmere måde at skabe nye fællesskaber på, når vi kan holde fester, siger hun.

Men først skal den normale skoledag lige vende tilbage igen.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig