Muligvis verdens bedste chili con carne – her får du opskriften

En lækker omgang chili con carne er altid et hit. Foto: Shutterstock.

Der er mange måder at lave chili con carne på, men denne kunne godt være den bedste opskrift.

Er du sulten efter stærk mad, så prøv denne lækre opskrift. Det vil helt sikkert få din aftensmad til at blive velsmagende.

Server med creme fraise og guacamole

De fleste kan godt lide en god omgang mexicansk mad, og skal det hele toppes, så skal man have guacamole til. Det er faktisk næsten det vigtigste.

Det skal du bruge til chili con carne:

  • 1 løg
  • 2 chilier
  • 500 g hakket oksekød 3-7 %
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 1 stor dåse tomatpure (140 g)
  • 1 dl okse- eller oksebouillon
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse kidneybønner
  • 50 gram mørk chokolade hakket
  • salt og peber
Læs også

Retten der svømmer i ost og bacon: Her er pastaretten over dem alle

Sådan gør du:

  1. Starte med at hakke løget, og flæk chilierne. Du skal skrabe alle kernerne ud af chilierne og hakke dem fint.
  2. Svits løg og kød et par minutter.
  3. Tilsæt chili og pres hvidløget i og tilsæt krydderierne, og lad det simre i 10 minutter.
  4. Kom nu tomatpure, bouillon og hakkede tomater i gryden, og lad simre ved svag varme igen i ca. 10 min. Husk at røre i det indimellem.
  5. Skyl bønnerne og tilsæt dem i retten og lad den igen simre i ca. 10 min.
  6. Tag gryden af varmen, og smag chilien til med mørk chokolade, salt og peber.
  7. Nogen ønsker ris til deres chili con carne, men oprindeligt er det ikke serveret til.

Lækker guacamole skal der til

Man kan næsten ikke spise chili con carne uden guacamole, og denne opskrift, som du nu vil blive præsenteret for, er lidt anderledes end de traditionelle, men lægger sig alligevel tæt op af.

Det skal du bruge:

  • 3 avokadoer (eller flere – man kan aldrig få for meget guacamole)
  • 1 lime
  • 4 spsk. creme fraise
  • Hvid peber
  • Salt

Der behøver vist ikke være en introduktion til hvordan det skal laves, for her moser man bare avokadoerne, og tilsætte de andre ingredienser.

 

 

Læs også

Sådan laver du nemt selv lækre varme hveder

 

 

 

Læs også