Musiker død

12/1/23 06:16

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Guitaristen døde efter at have fået bakteriel meningitis.

Jeff Beck, den berømte guitarist, der spillede med Yardbirds og stod i spidsen for Jeff Beck Group, er død i en alder af 78 år, har hans repræsentant bekræftet.

Beck døde tirsdag efter "pludselig at have fået bakteriel meningitis", bekræftede repræsentanten. "Hans familie beder om privatlivets fred, mens de behandler dette enorme tab," tilføjede de.

Ofte beskrevet som en af ​​de største guitarister gennem tiderne, og hans fingre var forsikret for £7 millioner. Det skriver The Guardian.

Han var pioner inden for jazz-rock, eksperimenterede med fuzz- og distortion-effekter og banede vejen for tungere subgenrer som psychrock og heavy metal i løbet af sin karriere.

Han var en otte gange Grammy-vinder, modtog Ivor Novello for enestående bidrag til britisk musik og blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame både som soloartist og som medlem af Yardbirds

Musikere og mangeårige venner begyndte at hylde minutter efter nyheden kom.

"Med Jeff Becks død har vi mistet en vidunderlig mand og en af ​​de største guitarster i verden. Vi vil alle savne ham så meget," skrev Mick Jagger på Twitter.

Også Ozzy Osbourne hyldede den nu afdøde guitarist på Twitter:

"Jeg kan ikke udtrykke, hvor ked af det jeg er over at høre om Jeff Becks bortgang. Sikke et frygteligt tab for hans familie, venner og hans mange fans. Det var sådan en ære at have kendt Jeff og en utrolig ære at have fået ham til at spille på mit seneste album."

Becks seneste projekt var et samarbejdsalbum med Johnny Depp sidste år, der indeholdt originale sange skrevet af Depp og covers af Marvin Gaye, Velvet Underground og andre klassiske kunstnere.