Musiker er død

Af: Ida Hansson

|

29/01/2023

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rocklegenden Tom Verlaine er død.

Mest læste i dag

Tom Verlaine, frontmand, sangskriver og legendarisk guitarist i New York City-bandet Television, er død, 73 år gammel.

Hans død blev annonceret af Jesse Paris Smith, datter af Patti Smith, som sagde, at han døde "efter en kort tids sygdom".

Verlaine, der blev født som Thomas Miller i Denville, New Jersey, begyndte at spille klaver i en tidlig alder, men skiftede til saxofon efter at have hørt en plade af Stan Getz.

Det var i sine teenageår, at han blev inspireret til at spille guitar efter at have hørt Rolling Stones' hit 19th Nervous Breakdown fra 1966. Det skriver The Guardian.

Han tog sit kunstnernavn i en reference til den franske symbolistiske digter Paul Verlaine.

Han og hans skolekammerat, Richard Hell, som delte en passion for musik og poesi, flyttede til New York City hver for sig, og i 1972 dannede de gruppen Neon Boys, som omfattede Verlaine på guitar og vokal, Hell på bas og vokal, og Billy Ficca på trommer.

Gruppen eksisterede et kort stykke tid, så i marts 1973 reformerede de sig, kaldte sig selv TV, og rekrutterede Richard Lloyd som anden guitarist. Deres første koncert var i marts 1974. I 1975 forlod Hell bandet, og de udgav deres første single med Fred Smith som erstatning for Hell.

Verlaine, der var bandets forsanger og stod for det meste af sangskrivningen, datede engang digteren og musikeren Patti Smith, da de var en del af den nye New Yorks punkscene, og de kom til at samarbejde mange gange gennem årene.

Anbefalet til dig