Musiklegende død

03/04/2023

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Manden bag navne som blandt andre Madonna og Depeche Mode er død.

Mest læste i dag

Seymour Stein, musikchefen, der startede karrieren for Madonna, Talking Heads og Ramones og introducerede Cure, Depeche Mode og Smiths til USA, er død 80 år gammel.

Seymour Stein døde søndag morgen i Los Angeles efter en lang kamp mod kræft. Det bekræftede en talsmand for familien til Variety.

Som medstifter af pladeselskabet Sire Records nærede Stein talenter fra pop til punk til new wave, herunder Madonna, Talking Heads, Lou Reed, Depeche Mode, Ramones, Pretenders, Smiths, Cure, Replacements, Aphex Twin og mange flere.

Han blev kendt som kongen af ​​80'er pop og fortsatte med at rejse verden rundt i jagten efter nye talenter.

Født som Seymour Steinbigle i Brooklyn i 1942, kom Seymour Stein ind i musikbranchen i en alder af 13 år, og skrev anmeldelser for magasinet Billboard.

I 1961 begyndte han at arbejde for pladeselskabet King Records, hjemsted for James Brown og andre store R&B- og country-aktører.

Derefter tog han til New York for at arbejde for Red Bird Records indtil 1966, hvor han grundlagde Sire Records sammen med producer/sangskriver Richard Gottehrer på Manhattan. Der skriver The Guardian.

I sine erindringer afslørede Seymour Stein, at han havde vidst, at han var homoseksuel, siden han var teenager, men kulturelt pres fra hans jødiske baggrund fik ham til at date kvinder, mens han i al hemmelighed også så mænd.

Han fortalte sin daværende kæreste Linda, at han var homoseksuel, og hun "var i stille chok i omkring 10 minutter ... så brød ud i jamren"; senere samme år giftede de sig og fik to døtre.

Stein og Linda blev skilt i slutningen af ​​1970'erne. I 2007 blev Linda myrdet af sin personlige assistent, som blev idømt 25 års fængsel for andengradsdrab. Deres datter Samantha døde af hjernekræft i 2013.