Muslimer sammenligner dansk TV-program med Muhammed-tegningerne

24/9/20 15:30

Mathias Busekist

Foto: Shutterstock
The New York Times har tidligere omtalt DRs TV-program, ’Ultra Smider Tøjet’, hvilket nu har forårsaget en storm af forargelse i mellemøstlige lande.

’Ultra Smider Tøjet’ er DRs prisbelønnede TV-program, hvor en række voksne mennesker skal stå nøgne foran et børnepublikum, som efterfølgende kan stille spørgsmål om de voksnes kroppe. 

Det gik dog over gevind, da avisen The New York Times bragte en artikel om konceptet. 

Det har nu vakt bestyrtelse på de sociale medier, hvor arabiske Twitter- og Facebook-brugere, har taget til tasterne for at udvise deres fordømmelse over for programmet, rapporterer Berlingske

”De overlegne vestlige ateister gør det igen”, skriver en bruger sarkastisk i en Twitter-tråd, der omhandler programmet. Tråden, der fik stor opmærksomhed, blev startet af Muslim Daily og viser samtidig et klip fra programmet. 

Der er flere kommentarer, hvor programmet bliver betegnet som pædofili. 

Også flere Twitter-brugere fra Tyrkiet er begyndt at anvende hashtagget #Danimarka, der bruges til at omtale programmet. 

Programmet skal stoppes

TRT World har omtalt programmet på Twitter samt Facebook, hvor de nu får hadske kommentarer fra folk, der mener, at programmet skal stoppes for at beskytte børnene. 

De omtalte kommentarer stammer også fra muslimer, der mener, at man ikke kan forvente andet fra et land, der trykker billeder af Profeten Muhammed:

”Dette land offentliggør tegninger af religiøse ledere, som er hellig for en stor procentdel af Jordens befolkning, og som vil udbrede ’ytringsfrihed. Så velkommen til en ytringsfrihedsparade af nøgne mennesker, der blotter sig for børn”, skriver Irfan Sheikh. 

Abdul-Rasheed Mustafa kommenterede også på TRT Worlds opslag på Facebook, hvor han kalder programmet for afskyeligt: 

”Skal dette opfattes som progressivt? Det er afskyeligt. Børn kan ikke længere have deres uskyldighed i fred. Det bliver set som normalt nu – det er sørgeligt og sygt. Og jeg flyttede fra Vesten af netop denne grund. Jeg vil gerne opdrage min familie i et miljø, hvor børn stadig kan være børn uden dagligt at blive bombarderet med seksualiseret depraveret kultur forklædt som modernitet.”

Danskerne forsvarer programmet

Det er dog ikke kun kommentarer fra de mellemøstlige lande, der har fundet vej til TRT Worlds opslag på Facebook, hvor også flere danskere melder sig ind i debatten: 

”Skal vi til at stene mennesker (smiley), nåh nej det er jo ikke i vores land man gør det”, replicerer Daniel Thøgersen. 

Amira Kalif, den danske debattør, forsvarer også programmet:

”Mennesker, der forsøger at knytte dette til pædofili og depravation, er dem, der har et problem – måske fordi de ikke har lært at have et normalt forhold til deres egen krop”, skriver Amira Kalif. 

’Ultra Smider Tøjet’ blev dog også mødt af kritik herhjemme, da første sæson af programmet blev kritiseret af aktivistgruppen Normstormerne, for at udstille ’minoritetsgrupper’.