Myndighederne ved ikke hvor 773 udlændinge fra udrejsecenter opholder sig

29/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

Det er her fra Udrejsecenter Sjælsmark, at 773 personer er forsvundet. Foto: Google Maps
De seneste fem år er flere end 700 udlændinge, der burde opholde sig på Udrejsecenter Sjælsmark i Hørsholm, forsvundet

Mest læste i dag

Et nyt svar fra Udlændingstyrelsen til Folketingets Udlændinge- og Integrationsudvalg viser, at myndighederne ikke ved, hvor flere end en ud af fire af de i alt 2622 udlæninge, som har boet på Sjælsmark fra 1. februar og frem til 1. december sidste år, befinder sig. I alt drejer det sig om 773 af de udlændinge, der har været indkvartetert på Udrejsecenter Sjælsmark, imens de venter på at blive endeligt udvist af Danmark eller er på tålt ophold her til lands. 

I svaret står der: 

"Pr. 1. december 2019 var ingen af de 773 udlændinge registreret som indkvarteret i indkvarteringssystemet."

Det er udlændinge- og integrationsminister Mathias Tesfaye (S), der står som underskriver af svaret. Som kmmer ovenpå en række spørgsmål om forholdene på Sjælsmark, der er stillet af Radikale Venstres udlændingeordfører Andreas Steenberg.

Ikke tilfresstillende

Hvem de forsvunde personer er vides ikke, men ifølge - nu hedengangne - Radio 24Syv, så tegnede en af de forsvunde en AK47-riffel på væggen, hvor han også skrev IS (formentlig en henvisning til Islamisk Stat, red.)

DR har forsøgt at få et interview med ministerne oven på folketingssvaret, men det har ikke været muligt. Istedet har Mathias Tesfaye sendt en skriftelig kommentar: "Det er ikke tilfredsstillende. Når man får afslag på asyl eller bliver udvist på grund af kriminalitet, skal man rejse hjem. Indtil da skal man opholde sig på et center. Man er til gengæld ikke forpligtet til at sige farvel og tak, hvis man forlader landet," skriver udlændinge- og integrationsministeren til DR

Anbefalet til dig