Mystisk Facebook-fejl: Sender venneanmodninger til alle du besøger

12/05/2023

Henrik Rothenbücher

Foto: Shutterstock.com
Hvis du har tænkt dig at klikke lidt rundt på Facebook i aften, skal du muligvis undgå at klikke ind på andre personers profiler.

Mest læste i dag

Facebook-brugere har rapporteret en forbløffende fejl inden for den populære platform.

Brugerne hævder, at Facebook på uforklarlig vis sender 'automatiske venskabsanmodninger' til personer, når nogen besøger deres profiler.

Denne problematik, som potentielt kompromitterer brugernes privatliv og kontrol, har fået opmærksomhed og udløst debat blandt de berørte brugere.

Fejlen synes at opstå, når en bruger besøger en anden persons profil, som man altså ikke er venner med i forvejen. Dette udløser så åbenbart en uønsket venskabsanmodning. Denne uventede og ufrivillige handling har vakt bekymring blandt brugerne om mulige krænkelser af personlige grænser, da det i teorien kan afsløre, at du netop har været inde at 'stalke' personens profil.

På tidspunktet for denne artikel, er Meta stadigvæk tavse omkring sagen.

Her på redaktionen har vi forsøgt at genskabe fejlen, men det har ikke lykkedes os. Det vides derfor ikke, om fejlen kun er på specifikke enheder, eller om fejlen kun sker i nogle lande. Det er dog værd at give advarslen videre, hvis du nu havde tænkt dig, at 'stalke' et par Facebook-profiler i aften.

Kilde: TheDailyStar.net

Anbefalet til dig