Mystisk: Putin aflyser vigtig tale i sidste øjeblik

21/9/22 04:07

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Putin har på mystisk vis aflyst en tale, hvor han forventedes at beordre en fuld mobilisering af landets militær.

Putin skulle holde, hvad der ville have været den største tale om Ukraine-krigen, siden han beordrede invasionen af ​​nabolandet i februar, men aflyste i sidste øjeblik.

Præsidenten skulle henvende sig til det russiske folk omkring kl. 20 Moskva-tid, men han dukkede ikke op.

Kreml-insider Sergei Markov meddelte derefter på Telegrams sociale medieplatform godt to timer efter, at Putin skulle tale, at hans adresse var "udskudt til i morgen". Det skriver The Sun.

"Jo længere præsident Putins allerede annoncerede tale er forsinket, jo mere seriøse meddelelser vil den indeholde," tilføjede politologen, som er en tidligere nær rådgiver for Putin.

Pro-Kremlin-propagandister fulgte derefter trop på Telegram og fortalte tilhængere, at deres venten på hans tale havde været forgæves, og at det var tid til at lukke og slukke.

Margarita Simonyan, chefredaktør for det russiske statsmedie RT, sagde "gå i seng", mens præsentant Vladimir Soloviev simpelthen skrev: "I morgen!"

Rapporter siger, at Putin nu vil tale til det russiske folk enten klokken 8 eller 9 onsdag morgen.

Som tiden gik, sagde general Sir Richard Shirreff, NATO's tidligere næstkommanderende, at forsinkelsen lugtede af kaos bag kulisserne.

Vi så det annonceret, at det ville være klokken 8 Moskva-tid. Vi har lige set et tweet fra RT for at sige, at det ikke vil være tændt klokken 8 Moskva-tid - og i hvert fald er det nu gået," sagde han til Sky News.

"Så det siger mig, at der er en vis mængde kaos," tilføjede han.

Putin forventes at tale om de planlagte folkeafstemninger i de sydøstlige ukrainske regioner Donetsk, Luhansk, Kherson og Zaporizhzhia.

Disse fire stater danner en landkorridor mellem Ukraines østlige grænse til Rusland og det annekterede område Krim, som Putins hær erobrede i 2014. I henhold til deres forslag vil folk blive spurgt, om de ønsker at blive en del af Rusland.