Nabo til massegrave: 'Hvad med drikkevandet?

10/11/20 20:30

Mathias Busekist

Det er noget, de tror, de slet ikke har tænkt på.

Gravemaskinerne arbejder løs, mens lastbiler kommer og tipper containere fyldt med døde mink ned i de enorme massegrave. Anette Jakobsen og Mogens Leth bor dog blot 200 meter derfra. 

Der vil blive begravet ikke færre end tre millioner mink i den kommende tid, hvorfor lastbilerne har rullet ind og ud siden mandag. 

Det skriver B.T. 

Anette Jakobsen og Mogens Leth bliver irriteret af lugten. Det er dog ikke det største problemer, da det vil gå over, siger de. 

Intet hørt fra myndighederne

De er meget mere bekymret for, hvad der kommer til at ske med deres drikkevand.

"Det værste er, at vi aldrig mere kan være sikre på, hvad der sker med vores drikkevand. Og man bliver jo ikke mindre utryg, når man ikke får noget som helst at vide," siger Mogens Leth til B.T. 

Hans kone supplerer:

"Vi har intet hørt fra myndighederne om, at det her skulle ske. Det havde været noget andet, hvis de havde forklaret os, hvorfor de gør, som de gør." 

Vil se dokumentation

De kendte intet til massegravene, inden de så en stor gravemaskine blive kørt ind på området. Noget, som de ikke har set før. 

Det var gennem nyhederne, de fandt ud af, hvad der skulle til at ske tæt på deres hjem. Området bliver nemlig hjem for kilometervis af massegrave for mink. 

"Miljøstyrelsen har godt nok været ude og sige, at nedgravning af mink ikke skader drikkevandet, men jeg tror nu ikke, de har tænkt på vores drikkevand. Og hvis de har, så vil jeg gerne se den dokumentation. Det har de dog ikke gjort," siger Mogens Leth til B.T. 

Anette Jakobsen og Mogens Leth er nu nødt til at kvalitetsteste drikkevandet meget oftere.