Næste tirsdag siger droning Margrethe "på gensyn"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Hoffets officielle kalender bekræfter oplysningerne.

Lige nu læser andre også

De fleste trænger nok efterhånden til luftforandring efter en lang nedlukning. Marts nærmer sig og vejret begynder at føles en kende mere som forår. 

Det gælder også for landets dronning. Det viser et opslag i Kongehuset officielle kalder, hvor alle den kongelige families officielle optrædener og aftaler noteres.  

De sidste mange har dronning Margrethe opholdt sig på Amalienborg Slot, der ligger i hjertet af København. Hun har dog ved flere lejligheder selv fortalt, hvordan slottet i landets hovedstad ikke er hendes yndlings.

Dronningens hjerte banker for Fredensborg Slot, da der - ifølge dronning Margrethe - er mere lys og luft end på slottet i København, hvor hun tilbringer vintermånederne. 

Flytter snart

Det er tirsdag den 9. marts, at indbyggerne i Fredensborg får en ny nabo. 

Det står i Kongehusets officielle kalder, hvor der denne dag er noteret residensforlæggelse til Fredensborg Slot. Oversat til jævnt dansk betyder det, at dronningen fra denne dag bor på Fredensborg Slot istedet for Amalienborg. 

Siden coronaen brød ud har dronningen tage sine forholdsregler. Sidste år aflyste hun festlighederne i forbindelse med sin 80-års fødseslsdag for ikke at skabe smittespredning blandt eventuelle danskere, der ville møde op for at fejre hende. 

Droningen holdte også en tv-transmitteret tale til befolkningen, da første bølge af coronavirus skyllede ind over Danmarks kyster.

 

Anbefalet til dig