Næsten 5.000 danske bilister har brudt ny regel: Kan se frem til en bøde i e-Boks

16/11/2023

Jesper Bengtson

Foto: Google Street View
Reglen trådte i kraft 1. oktober.

Mest læste i dag

I en verden præget af travlhed på vejene er det afgørende at minde os selv om vigtigheden af at overholde trafikkens regler.

Ikke kun for vores egen sikkerhed, men også for at bevare orden og tryghed på vejen. En ubesværet kørsel kan hurtigt blive forvandlet til en dyr affære, da bøder venter dem, der vælger at ignorere reglerne.

Men den del med at overholde reglerne - eller faktisk én særlig regel - er der en række danskere, der har haft problemer med på det sidste.

Siden indførelsen af miljøzoner den 1. oktober har næsten 5.000 danske bilister brudt forbuddet, der omhandler, at visse ældre dieselbiler uden partikelfilter skal undlade at køre ind i de fem miljøzoner i København, Aarhus, Odense, Aalborg og på Frederiksberg.

Tallene fra Miljøstyrelsen, som TV2 har fået adgang til, afslører en uventet udfordring i håndhævelsen af miljøzonerne. 

Det skriver Boosted.

På landsplan er ikke færre end 4.812 bilister blevet pålagt bøder, takket være overvågningskameraerne, der nøje overvåger, hvilke biler der kører ind i og forlader zonerne.

Efter den første weekend med det nye forbud havde 599 bilister allerede modtaget bøder for at overtræde de skærpede miljøzoneregler. 

Antallet af bøder er fortsat med at stige betydeligt, og det tager ikke mere end to dage, før de elektroniske bøder når de pågældende bilisters e-Boks, medmindre de kører med en dispensation fra miljøzonereglerne.

De seneste statistikker fra perioden 1. oktober til 14. november viser, at hovedparten af bøderne er uddelt i hovedstadsområdet:

  • København/Frederiksberg: 2.733

  • Odense: 589

  • Aarhus: 973

  • Aalborg: 517 

Trods den klækkelige bødestraf på 1.500 kroner fortsætter mange bilister tilsyneladende med at ignorere miljøzonerne, hvilket rejser spørgsmål om effektiviteten af den nuværende håndhævelsesmetode.

Bøden for at krydse miljøzonen på ulovlig vis ligger på 1.500 kroner for personbiler og på 12.500 kroner for lastbiler og busser.

Anbefalet til dig