Næsten alle danske bilister bruger denne app: Nu er dine personlige data lækket efter hackerangreb

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Appen er yderst populær, og hvis du ikke selv bruger den, så kender du helt sikkert én eller flere, der gør.

Mest læste i dag

Hvis du har en bil, så kender du garanteret også til appen EasyPark, og du har den sikkert endda selv.

EasyPark, som er Europas førende parkeringsapp, blev den 10. december udsat for et omfattende hackerangreb. Dette sikkerhedsbrud resulterede i, at visse kundedata blev kompromitteret, hvilket EasyPark først bekræftede den 22. december, som altså er hele 12 dage efter angrebet.

Det skriver ComputerWorld.

Ifølge selskabet omfatter de kompromitterede data navne, telefonnumre, fysiske adresser, e-mailadresser og delvise oplysninger fra betalingskort knyttet til EasyParks app. Selskabet understreger dog, at disse data alene ikke kan anvendes til at foretage betalinger:

"Ingen kombination af disse data kan anvendes til at gennemføre betalinger," forklarer EasyPark på egen hjemmeside.

Berørte kunder får besked

Selskabet har desuden advaret sine brugere om risikoen for phishing-angreb, hvor svindlere kunne forsøge at udnytte situationen til at lokke de resterende betalingsoplysninger fra de berørte kunder.

I kølvandet på angrebet har EasyPark, som har hovedkontor i Sverige og over 450.000 kunder i Europa, iværksat adskillige sikkerhedstiltag.

De har yderligere informeret den svenske databeskyttelsesmyndighed og arbejder tæt sammen med både interne og eksterne sikkerhedseksperter for at forstærke deres sikkerhedsforanstaltninger.

Kunder, der er berørt af angrebet, vil blive kontaktet direkte. EasyPark opfordrer alle brugere til at tjekke deres app for at se, om deres data er blevet kompromitteret.

Selskabet har udtrykt sin forståelse for de bekymringer, datalækket har skabt, og forpligter sig til at gøre alt for at rette op på situationen.

”Vi forstår de bekymringer, som datalækket kan skabe. Vi beklager det, der er sket, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at rette op på det", skriver de.

Det er værd at bemærke, at hackerne ikke har fået adgang til data om parkeringer, herunder placering, køretøjsregistrering eller parkeringssessioner. Dette antyder, at de vigtigste funktioner i appen og brugernes primære aktiviteter forblev sikre trods angrebet.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ville ikke være med: Dette nægtede Puk Elgård at gøre i Go' Morgen Danmark I syv år var Puk Elgård vært på Go' Morgen Danmark - og undervejs var det særligt én udfordring, som hun svarede klart nej til.

Anbefalet til dig