Kartofler er af de grøntsager, der oftest dukker op på aftensmadsbordene rundt omkring i det danske land.
Og det er ikke så mærkeligt, for kartofler er både billige, velsmagende, kaloriefattige og sunde.
Især sundheden i kartofler skinner igennem, da kartofler er en kilde til mange værdifulde mineraler som kalium, magnesium, calcium, fosfor og jern.
Kartofler indeholder yderligere næsten alle vitaminer, herunder et meget højt indhold af C-vitamin.
Dog er en ukogt kartofler ifølge mange danskere ikke særlig appetitvækkende medmindre den er tilberedt. Derfor koger eller bages de ofte, før de spises.
Koger man sine kartofler ofte, skal man læse grundigt med nu.
Det kogte kartoffelvand har nemlig utrolige egenskaber, og det er en skam at lade kartoffelvandet løbe ned i vaskens afløb.
Du kan nemlig bruge det som en sikker økologisk gødning til planterne i haven.
Vander du dine planter med kartoffelvand en gang om ugen, vil du opleve virkningerne allerede efter en måned.
I videoen herunder kan du se en mand, der netop benytter kartoffelvandet til at vande sine planter: