Næsten ingen gør denne del af køkkenet rent: Er en kæmpe kilde til bakterier

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er ikke mange, der husker denne del, når de rengør køkkenet.

Lige nu læser andre også

De fleste af os bekymrer os om bakterier i køkkenet, og i den forbindelse har håndklæder, skraldespande og skærebræt vores største fokus. 

Men faktisk er der et helt andet område, der er en stor kilde til bakterier.

Den amerikanske fødevaresikkerheds- og inspektionstjeneste (FSIS) har lavet en undersøgelse, der skulle påvise, at et helt bestemt sted kan være garant for at huse en masse bakterier.

Undersøgelsen er bragt af Food Safety News.

Næsten 400 deltagere blev bedt om at tilberede en kalkuntærte i deres eget køkken. Det eneste krav var, at de skulle bruge basilikum, peber og salt for at krydre retten. 

Hvad deltagerne ikke vidste var, at dem, der stod for undersøgelsen, havde tilsat et sporstof til kalkunen. 

Dette sporstof gjorde det muligt at spore madens fodspor, og se hvordan folk fordeler bakterierne rundt i køkkenet, når de tilbereder mad.

I kølvandet på undersøgelsen kunne de konstatere, at nogle af de steder, der blev fundet flest bakterier, var bordpladen, skærebrættet, vasken og de anvendte knive. 

Men det var ikke nogle af de ovennævnte steder, der blev fundet flest spor efter tilberedningen af kalkunen.

De hyppigst forurenede genstande i undersøgelsen var nemlig krydderibeholderne.

Dette betyder, at det ikke er bordpladen, skærebrættet eller vasken, der udgør den største risiko for madforgiftning i køkkenet. 

Faktisk kan krydderihylden være årsagen til madforgiftning, men der er dog heldigvis en løsning. 

Du skal blot sørge for altid at vaske dine hænder samt dine krydderibeholdere, når du er i køkkenet.

På den måde gør du risikoen for bakterier i køkkenet og maden minimal.

Anbefalet til dig