NASA gør mystisk opdagelse på Mars

04/10/2022

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
En uforklarlig genstand afbilledet af NASAs Perseverance-rover på Mars er blevet beskrevet som affald fra et 'uidentificeret flyvende objekt', afslører forskere fra rumagenturet.

Mest læste i dag

NASA har fundet affald fra en UFO på Mars. Rumagenturets boffins opdagede et stykke af, hvad der lignede toiletrulle, dinglende fra en af ​​fødderne på en ubemandet helikopter, da det lettede fra den røde planet.

Det blev fanget af fartøjets navigationskamera. Da helikopteren gik op, faldt det mystiske affald af og styrtdykkede tilbage til planetens overflade. Det skriver Daily Star.

Space boffins har nu søsat en mission for at finde ud af, hvad det var, og hvor det kom fra. NASA embedsmænd har beskrevet det som UFO-affald. Fartøjet, det blev fanget af - kaldet Ingenuity - har støttet robotroveren Perseverances mission om at finde tegn på fremmed liv på Mars.

Perseverance - en rumrobot i bilstørrelse - har gennemsøgt planetens overflade i to år.

Under den 33. flyvning af dens støttehelikopter på den røde planet i sidste uge fangede Ingenuitys Navcam-kamera ukendt fremmedlegemerester – eller FOD – som ikke havde været til stede på dets tidligere mission.

"Et lille stykke affald af fremmedlegemer blev set i optagelser fra Mars-helikopterens navigationskamera til en del af dens 33. flyvning. Denne FOD var ikke synlig i Navcam-optagelser fra den forrige Flight 32," sagde en talsmand for NASA.

FOD ses i Flight 33 Navcam-billeder fra de tidligste billeder til cirka halvvejs gennem videoen, da den faldt fra benet og drev tilbage til Mars-overfladen. Al telemetri fra flyvningen og en søgning og overførsel efter flyvningen viser ingen indikation af skader på køretøjet.

Eksperter hævder, at den banebrydende mission allerede kan have fundet beviser for liv på Mars.

For tre måneder siden forudsagde tv-fysiker professor Brian Cox, at mennesker var på randen til ​​at opdage virkelige marsboere. Brian, som præsenterede "Wonders Of…" tv-videnskabsserien sagde, at den nuværende mission sandsynligvis ikke ville støde på en ET-lignende alien.

Anbefalet til dig