NASA med vild afsløring: Tidsrejser er mulige

01/12/22 06:58

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Det lyder som en god, gammeldags aprilsnar, men den er faktisk god nok.

Tidligere i denne uge hævdede en såkaldt "tidsrejsende" at kende resultatet af VM i fodbold 2022, som i øjeblikket er i sin indledende fase i Qatar.

Her blev det hævdet, at Brasilien ville slå Frankrig og blive verdensmestre, hvilket naturligvis kun tiden vil vise.  Men det gav alligevel anledning til løftede øjenbryn - selv hos NASA. 

NASA har  forklaret, at vi faktisk "alle rejser i tiden" samt at de tidsrejser, man ser i film, kan være virkelige. 

Der henvises til et eksperiment, der blev foretaget af et hold forskere, der viser, at des hurtigere man rejser, des langsommere oplever man tiden. 

Forsøget blev udført med to ure: Et blev på jorden, det andet var på et fly. 

Forskerne sammenlignede urene, der viste, at uret, der havde været med på flyet, var bagud i forhold til det andet, hvilket altså betyder, at det bevægede sig lidt langsommere end 1 sekund i sekundet.

"Ja, tidsrejser er faktisk en virkelig ting."

"Under visse betingelser er det muligt at opleve, at tiden går med en anden hastighed end 1 sekund pr. sekund. Og der er vigtige grunde til, at vi har brug for at forstå denne virkelige form for tidsrejser."

Derfor, selv om det ikke er helt urimeligt, at en, der lige har været ude at flyve, hævder, at være tidsrejsende, er det ikke nået til, at man kan rejse et par uger frem i tiden. 

TikTok-brugeren, der hævdede at være en tidsrejsende ved at dele "optagelser" af Brasiliens sejr ved dette VM, blev mødt med blandede reaktioner. 

"Hvorfor ser det så ægte ud?," skriver en. 

"Det passer jo ikke," skriver en anden.