Nationalbanken har givet svaret: Her kommer kongen på mønterne

Nyheder
Foto: Shutterstock
Her får du svaret.

Lige nu læser andre også

I mange år har det været sådan.

Vi er vant til at se Dronning Margrethe II på vores mønter, og selvom hun stadig er en yderst populær skikkelse, så går der faktisk ikke længe, inden kong Frederik får æren.

Der er helt fem nye mønter, der får kongens portræt, og især én mønt kommer til at skille sig ud og overraske de fleste.

Nationalbanken har nemlig løftet sløret for, at de almindelige cirkulationsmønter med kong Frederik vil blive lanceret i sidste halvdel af 2025.

Her vil kongens monogram være at finde på både 1-, 2- og 5-kroner. Kongens portræt vil man kunne se på 10- og 20-kronen.

Men en anden - og ganske særlig - mønt vil også melde sin ankomst, når tiden er inde.

Særlig mønt på vej

For at fejre skiftet mellem dronning Margrethe og kong Frederik vil der være en særlig mønt, hvor både Margrethe og Frederik er afbildet - en på hver side.

Langs den yderste kant vil der stå: "FREDERIK X • DANMARKS KONGE • 2024", mens kongens valgsprog vil stå i den inderste ring: "FORBUNDNE • FORPLIGTET • FOR KONGERIGET DANMARK".

Nederst på mønten vil man kunne se møntmærket, et hjerte, samt Nationalbankens hovedkasserer og designchef.

Bliver gamle mønter ugyldige?

På deres hjemmeside giver Nationalbanken også svaret på, om de gamle mønter bliver ugyldige, når de nye kommer på gaden.

Det er dog ikke tilfældet.

"Alle nuværende mønter vil fortsat være gyldige. Tronskiftemønten og de kommende almindelige cirkulationsmønter med Kong Frederik 10. vil sammen med de allerede udstedte mønter i samfundet alle være gyldige som betalingsmiddel", lyder meldingen.

Anbefalet til dig