Det er ikke længe siden, at det blev slået fast, at Donald Trump skal være præsident igen - og han er allerede i fuld gang med at gøre politiske tiltag.
Sagen er nemlig den, at han har luftet idéen om betydelige toldafgifter på udenlandske varer.
Under sin første embedsperiode satte han gang i en handelskrig mod Kina, men ifølge Nationalbankens seneste analyse, som Politiken er dykket ned i, havde det ikke nogen stor indflydelse på verdenshandlen.
Da handelskrigen stod på faldt USA's import fra Kina, mens den steg fra andre lande, som trådte ind som nye handelspartnere.
Det skriver Ekstra Bladet.
"Vi handler mindre med nogle lande, men mere med nogle andre lande, så overordnet har tiltag som disse ikke haft den helt store betydning for den globale handel samlet set," siger Amy Yuan Zhuang, der er økonom i Nationalbanken, til Politiken.
Undgår toldsatser
En væsentlig del af handlen mellem USA og Kina sker gennem tredjelande, hvilket har gjort det muligt for mange virksomheder at undgå de pålagte toldsatser.
Told fungerer som en ekstra afgift på importerede varer, som kan hæve prisen for amerikanske virksomheder og forbrugere.
Hvis USA for eksempel pålægger kinesiske varer en told på 10 procent, betyder det, at virksomhederne skal betale en merpris på 10 procent af varens værdi, før de kan tage den ind i USA.
Det nye forslag
Trump har foreslået toldafgifter på op til 60 procent på kinesiske varer.
Han argumenterer for, at en høj told vil motivere amerikanske virksomheder til at flytte produktionen hjem til USA, hvilket han anser som en fordel for nationens økonomi.
Modstandere af forslaget mener dog, at øgede toldsatser snarere kan føre til højere inflation.
Det skyldes, at produktionsomkostningerne i USA ofte er højere end i lande som Kina og Mexico, hvilket i sidste ende kan ramme forbrugerne gennem stigende priser på grund af både toldsatser og forhøjede produktionsomkostninger.