Nationalbanken med skidt nyt til danskerne: Nu bliver det igen dyrere

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nationalbanken hæver renten.

Mest læste i dag

Pressemeddelelsen, som Den Europæiske Centralbank torsdag har udsendt, bekræfter, at de hæver sin ledende rente. Nu er den på 2,5 procent.

Det er dermed femte gang i træk, at Den Europæiske Centralbank har hævet den ledende rent som svar på inflationen, der har været usædvanligt høj det seneste halve år.

Og nu gør Nationalbanken det samme.

Nationalbanken bekræfter således, at den hæver renten med 0,35 procentpoint. Derfor hedder renten nu 2,1 procent.

Det er dog anden gang på kort tid, at Nationalbanken undlader at hæve renten lige så meget, som ECB gør.

"Det er ellers hovedreglen, at Nationalbanken skygger Den Europæiske Centralbanks rente. Men kronen er stærk i øjeblikket, og derfor har det været nødvendigt med et større rentespænd til Den Europæiske Centralbank," siger Sune Malthe-Thagaard, chefanalytiker hos Totalkredit, i en skriftlig udtalelse til Ritzau.

Men spørger man Sydbanks seniorøkonom, Mathias Dollerup Sproegel, vil rentestigningerne alligevel kunne mærkes hos forbrugerne.

"De store rentestigninger gør ondt hos forbrugere og virksomheder, men det er desværre den nødvendige kur for at tæmme den historiske høje inflation."

"Vi vurderer dog, at renteforhøjelserne næppe slutter her," siger han i en skriftlig kommentar til ECB's udmelding ifølge Ekstra Bladet.

Det er altså håbet, at man ved igen at gøre det dyrere at låne penge, vil afdæmpe forbrugernes efterspørgsel, så prisstigningerne stilner af.

Men ikke nok med det, så skriver Den Europæiske Centralbank i sin meddelelse, at den forventer at vedtage endnu en rentestigning i marts.

Her forventer banken at hæve renten med yderligere 0,5 procentpoint.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Ekspert: Her skal du aldrig opbevare dine æg i køleskabet Mange af har opbevaret vores æg helt forkert - nu deler en ekspert en måde, hvorpå du får dem til at holde længere.

Anbefalet til dig