Nationalbanken melder ud om nye pengesedler: Den 3. juni er det for sent

Nyheder
Foto: Shutterstock
Frem til den 2. juni kan du gøre det.

Mest læste i dag

Nu kan alle borgere give deres mening til kende om, hvad der skal på de pengesedler, der skal på gaden i 2028 og 2029.

Alle danskerne har fået muligheden for at klikke sig ind og vurdere de temaer, personer og bedrifter, som Nationalbanken har foreslået på baggrund af input fra kulturinstitutioner og et panel af eksterne eksperter.

Sådan skrev Danmarks Nationalbank i en pressemeddelelse, som blev publiceret i mandags.

Men nu er der nyt fra Nationalbanken, skriver Dagens.dk.

De oplyser nemlig, at mere end 50.000 borgere har besvaret Nationalbankens spørgeskema om.

Du kan nå det endnu

Skulle du være blandt dem, der endnu ikke har nået at give din mening til kende, så er der ingen grund til at gå i panik.

Frem til den 2. juni kan du nemlig vurdere de udvalgte motiver og komme med dit forslag til, hvordan de nye pengesedler skal se ud:

"Det er første gang, vi inddrager befolkningen i processen med at vælge motiver til pengesedlerne, og derfor har vi også været meget spændte på, hvor stor interessen er", siger Niels Kaas, der er hovedkasserer i Nationalbanken, der i mandagens pressemeddelelse havde følgende at sige:

"En pengeseddel er både et betalingsmiddel og et stykke brugskunst, og derfor stiller det krav til både sikkerhed og æstetik at lave nye pengesedler."

Spørgeskemaundersøgelsen kan findes på nationalbanken.dk/nyesedler

Måske du skal ind og bruge de næste 10 minutter på at være med til at bestemme, hvordan de fremtidige danske sedler skal se ud.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig