Nationalbanken udsender deres kriseanbefalinger: Dette bør du have derhjemme

Af: Lucas Andreas

|

18/06/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Beredskabsstyrelsen har kommet med deres anbefalinger til kriseforberedelse, nu gør Nationalbanken det samme.

Mest læste i dag

Alle danskere skal være forberedte på at kunne klare sig tre dage uden strøm, mad og vand.

Sådan lyder de nye anbefalinger fra beredskabsstyrelsen, der skal klæde danskerne på til en eventuel krise.

I lyset af en sådan krise opfordrer Nationalbanken nu også danskerne til at være forberedt rent økonomisk.

Det skriver TV 2.

Nationalbanken opfordrer til at være forberedt med både fysiske betalingskort og et mindre beløb i kontanter.

Peter E. Storgaard, underdirektør og chef for Finansiel Stabilitet i Nationalbanken, udtrykker i et skriftligt svar til Ritzau, at det er essentielt at have fysiske betalingskort og tilhørende pinkoder til rådighed, samt et mindre beløb i kontanter.

"Et mindre beløb i kontanter som beredskab skal gerne være i små sedler, så det er nemmere for butikken at give byttepenge tilbage," siger han.

Det er dog op til den enkelte at vurdere, hvor mange kontanter man vil opbevare, afhængigt af det forventede betalingsbehov i en sådan situation.

Dette kommer som en reaktion på det øgede trusselsbillede fra Rusland og en generel bekymring for, hvordan husholdninger kan klare sig i en nødsituation.

Anbefalinger går i tråd med forsvarsministerens udtalelser

Anbefalingen er i tråd med forsvarsminister Troels Lund Poulsens udtalelser på Folkemødet på Bornholm, hvor han rådede danskerne til at være forberedt på en krisesituation eller hybridkrig.

Rådene fokuserer på, hvordan en husstand kan klare sig i tre døgn uden adgang til elektricitet og vand. Det inkluderer at have tre liter vand per person per døgn, samt opbevare medicin, mad og andre nødvendigheder som en powerbank, lommelygte og batterier.

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Golden retriever får skældud af sin ejer: Videoen med hundens reaktion er gået viralt Den lille vovse tog skideballen med manér - og nu deler ejeren reaktionen

Anbefalet til dig