Navneforveksling: Erling Jepsen oplevede, at hans løn blev udbetalt til den forkerte person

Af: Amalie L.

|

30/09/2024

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Forvekslingen havde konsekvenser for Erling Jepsen.

Lige nu læser andre også

Det lyder som en dårlig joke, at en person, som hedder præcis det samme som dig selv, får udbetalt din løn - og som også tager den i brug. Men det var præcis, hvad der skete for forfatteren Erling Jepsen i slutningen af 1970'erne. 

Det skriver TV2.

60.000 - 80.000 kr.

I en periode på fire år, fra 1977 til 1981, oplevede den rigtige Erling Jepsen, at hans løn for det arbejde, han udførte for Danmarks Radio, ikke nåede frem til hans egen konto. I stedet landede pengene på en fremmeds konto – hos en mand med samme navn.

"Han gav mig store problemer, da jeg var ung og fattig," fortæller den nu 68-årige Erling Jepsen i et interview med 'Go' aften Live'. 

Erling Jepsen beskriver, hvordan hans honorarer, som samlet lød på mellem 60.000 og 80.000 kroner, i stedet røg direkte i lommerne på hans navnebror. Trods hans fortvivlelse over situationen var der intet, den rigtige Erling Jepsen kunne stille op i øjeblikket.

En ny roman

Navneforvekslingen har ikke bare præget Erling Jepsens økonomi, men også inspireret ham til at skrive en roman om emnet. Den komplicerede situation har nemlig fundet vej ind i hans roman, 'Navnebror'. 

I bogen udforsker Erling Jepsen netop tematikken om at blive bedraget af en person, der bærer det samme navn.

Så selvom det ikke just har været en positiv oplevelse at blive forvekslet med en anden, formår Erling Jepsen at vende det til en kreativ fordel, og nu kan læserne dykke ned i en historie, der trods sin fiktion, er forankret i en virkelighedens mere absurde hændelser.

Anbefalet til dig