Nedkøler du mad udenfor? Så skal du huske dette

Af: Thea Andersen

|

12/01/2024

Nyheder
Foto: Nyheder24
Foto: Nyheder24
Fødevarestyrelsen har delt en række råd til dig, der nedkøler din mad udenfor.

Lige nu læser andre også

I disse dage vælger at udnytte vinterkulden og køle gryderetter ned ude på altanen, terrassen, i havestuen, eller hvor de lave temperaturer ellers har godt fat.

Men inden du beslutter dig for at bruge vinterkulden som køleskab, er der en række råd, du bør følge.

Det skriver Fødevarestyrelsen på det sociale medie X, der tidligere er kendt som Twitter.

Her har de delt fire køleråd, som du læse herunder.

  • Temperaturen udenfor skal være så lav - og portionerne så små, at du kan nedkøle kikærtegryden eller chili con carnen til ti grader inden for højst fire timer. Så holder du både bakterierne i skak og sparer på strømmen til køleskabet.

  • Undlad at sætte maden direkte på jorden, og sørg for, at fugle, rotter og katte ikke kan komme til maden. Brug fx en gryde eller beholder med tungt, tætsiddende låg.

  • Tør gryden og anden emballage af, inden du stiller den i køleskabet eller tilbage på komfuret.

  • Husk som altid, at dine varme retter skal være varmet igennem og rygende varme, inden du serverer dem.

Læs flere af Fødevarestyrelsens råd her: http://bit.ly/3Sh5o3k #dkfood

Anbefalet til dig