Nedslående besked til danskerne: Bliver ikke reduceret

28/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Mange havde sikkert håbet på en anden melding.

Mest læste i dag

Rigtig mange danskere betaler flere penge for deres strøm i disse måneder, end de tidligere har gjort. El-priserne er stukket helt af, og i skrivende stund er der ikke noget tegn på, at det skulle blive bedre i den kommende tid.

Grundet stigende priser indenfor blandt andet el, varme og gas, har klima- energi- og forsyningsminister Dan Jørgsensen indkaldt partierne til forhandlinger, der i sidste ende skal hjælpe danskere med de stigende priser.

Socialdemokratiets minister, Dan Jørgensen, ønsker dog ikke, at det er alle danskere, der skal have en hjælpende hånd, men de danskere der sidder hårdest i det.

Han er derfor gået ind til forhandlingerne med det forslag, at der skal gives en kontant skattefri check til omkring 440.000 danske husstande. Det er 400.000 husstande, hvor boligen bliver varmet op med gas, mens de sidste 40.000 husstande er boligere med fjernvarme, der primært varmes op af gas.

"Useriøst"

Hos blå blok mener man dog, at hjælpen skal fordeles ud til alle danskere, og de ønsker derfor, at man piller ved elafgifterne, så det bliver billigere for samtlige danskere at bruge strøm.

Til Ekstra Bladet fortæller Dan Jørgensen dog, at det ikke kommer til at ske.

"Jeg må sige, at det er lidt kynisk af de borgerlige partier at bruge det her som en undskyldning for at få nogle skattelettelser," fortæller Dan Jørgensen til Ekstra Bladet.

Hos Venstre er klimaordfører Marie Bjerre ikke synderligt imponeret over dagens forhandlinger.

"Totalt useriøst! Nu har vi været til “forhandlinger” om de stigende energipriser i to timer her til morgen. Men der er ingen konkret model og ingen beløb på bordet. Og regeringen siger totalt no go til afgiftslempelser," skriver ordføreren på Twitter.

 

Anbefalet til dig