Nedslående melding: Så dyrt kan det blive for disse danskere

05/01/2022

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Energipriserne er høje - og nogle familier rammes ekstra hårdt.

Mest læste i dag

De fleste har sikkert bemærket at elregningen har været noget højere den seneste tid.

Der er mangel på billig strøm i Europa, og derfor er elpriserne steget i vejret. Det er dog ikke kun elpriserne som får regningen til at blive større - familier med gasfyr skal nemlig også forberede sig på en markant højere regning.

Det skriver SE & HØR.

Flere danske familier kan derfor forberede sig på at betale en større energiregning i 2022. 

Især familierne med gasfyr vil blive hårdt ramt, lyder det. 

Så dyrt kan det blive 

Ifølge en prognose fra Danske Bank vil flere danske familier kunne regne med at betale 200 kroner mere om måneden. Det viser en beregning som banken har lavet, udfra en 'modelfamilie' der består af to voksne og to børn.

For nogle kan det dog også blive noget dyrere. Ifølge en prognose fra Nordea, kan de stigende elpriser nemlig koste en familie helt op til 5000 kroner mere om året. 

Omkring 400.000 danske husstande varmer op med gasfyr. 

For disse familier forventes den samlede ekstraregning at lande på omkring 4200 kroner om året, hvilket er svarende til 350 kroner om måneden. 

"Havde modelfamilien varmet op med fjernvarme – der i gennemsnit ikke er steget i pris, om end det visse steder i landet er – ville de altså have haft udsigt til en mindre stigning i rådighedsbeløbet," skriver privatøkonom i Danske Bank Louise Aggerstrøm Hansen i prognosen.

 

Anbefalet til dig