Nedslående melding til danskerne: Drop det

15/03/2021

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Selvom at flere restriktioner nu lempes en smule - så er der samtidig andre, der i den grad opfordres til at holde ved.

Mest læste i dag

Nu er der ikke længe til at påsken står for døren. For mange symboliserer den måske endda et vendepunkt i denne tid, da foråret også er på vej - og mange sikkert fortsat har et håb om, at flere restriktioner lempes efter påsken.

Men her til aften er der altså nyt fra Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter - og meldingen er helt klar. Danskerne frarådes fortsat på det kraftigste at rejse ud - derfor opfordres der også til, at danskerne igen i år vil nyde påsken hjemme i Danmark.

"Hold ud og bliv hjemme i påsken. På grund af smitterisiko fraråder Udenrigsministeriet fortsat alle rejser til hele verden. Derfor bør påskeferien også holdes hjemme i Danmark," lyder det på Twitter.

Flere restriktioner lempet

Men selvom at mange danskere sikkert længes efter at rejse ud i verden - så er der også på lys i mørket. I dag er der nemlig flere restriktioner som er blevet lempet og det betyder, at mange flere nu kan få lidt af deres "normale" hverdag igen.

Samtidig med at der nu åbnes mere op, så fortsætter forhandlingerne på Christiansborg. Statsminister Mette Frederiksen (S) fortalte i sidste uge, at hun venter at fremlægge en samlet genåbningsplan den 23. marts. I den forbindelse sagde Mette Frederiksen om forhandlingerne med de andre partier i Folketinget. 

"Vi er enige om at have et fikspunkt på vaccinationerne. Både vi og Venstre ser på personer over 50 år og personer i sårbare grupper," siger Mette Frederiksen, inden hun tilføjer:

"Vi arbejder nu videre med, hvor det fikspunkt præcis skal placeres." 

Hvad det næste, der åbner er, vides altså ikke. I dag løftes følgende restriktioner dog. 

  • 5.-8. klasses elever vender tilbage til skolen en gang om ugen, hvor de modtager til udendørs undervisning.
  • Højskoler og efterskoler genåbner.
  • I Østjylland, Sydjylland, Fyn og Vest- og Sydsjælland må afgangselever i folkeskolen og på ungdomsuddannelse fra nu af komme i skole hver anden uge 
  • På ikke-brofaste øer får folkeskoleelever lov til at vende tilbage.
  • Butikker på 5000 kvadratmeter og derover må nu have 250 kunder ad gangen.
  • Butikker med under 10.000 slipper fremover for tidsbestilling.

Anbefalet til dig