Nemlig.com runder vigtig milepæl

Af: Ida Hansson

|

29/12/2022

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nemlig leverer næststørste omsætning nogensinde

Mest læste i dag

Som følge af de store nedlukninger af samfundet under Corona, oplevede Nemlig en eksplosiv vækst i omsætningen på 1 mia. kr. i forrige regnskabsår, 2020/21. Mens samfundet er vendt tilbage til normalen, er den ekstraordinære vækst også normaliseret, og omsætningen lander derfor i sidste regnskabsår på sit næsthøjeste niveau nogensinde med 2,5 mia. kr., mod forrige års 3,1 mia. kr.

Regnskabet er dertil negativt påvirket af den historisk hurtige stigning i inflationen, som på kort tid har udhulet forbrugernes købekraft markant og sendt forbrugertilliden ned til det laveste niveau i 40 år.

En tilbagegang i omsætningen er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, og vi vil arbejde hårdt for at gøre os endnu mere attraktive overfor vores kunder. Det er særligt vigtigt i den situation dagligvaremarkedet står i, hvor pris for mange er blevet den absolut vigtigste parameter for valg af supermarked. Derfor har vi investeret i en ny, stærk prisstrategi, der samlet set gør os til et af Danmarks billigste supermarkeder at handle i,” siger Stefan Plenge, administrerende direktør i Nemlig. 

Prisinvesteringerne er gennemført i august 2022, og tæller tre stærke tiltag med fast prismatch af over 1800 varer mod Rema1000, levering fra 0 kr. samt tilbud der hver uge er Danmarks billigste. Udover prisstrategien, er der i regnskabsåret investeret markant i transportområdet med et nyt certificeringsprogram for alle Nemligs samarbejdspartnere.

Nyt varehus i Århus øger serviceniveauet markant i Vestdanmark

En af de markante investeringer i regnskabsåret er et stort, nyt varehus i Århus. Udover opførelse og indretning af varehuset, har det krævet en gennemgribende ændring af IT-infrastrukturen i virksomheden.

Samlet set betyder investeringerne, at Nemlig fra efteråret 2022 har udvidet sit leveringsområde til at dække 92 pct. af alle danske husstande. Samtidig sikrer åbningen, at den vestlige del af landet får en markant bedre service med langt kortere tid fra bestilling til levering.

Efter at have arbejdet så længe med at skabe vores nye varehus i Århus, var det en stor glæde endelig at kunne klippe den røde snor d. 1. oktober og erklære varehuset for åbent. Vi har allerede skabt omkring 300 nye arbejdspladser, og mange flere er på vej de kommende år. Vi ser lyst på fremtiden og vi glæder os til at gøre livet nemmere for mange flere kunder i det nye år,” siger Stefan Plenge i en pressemeddelelse.

Anbefalet til dig