Nemt at undgå: Alligevel lider for mange hunde hvert år

14/01/2021

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Hunden kan ende med grimme skader, derfor advares der nu.

Mest læste i dag

Nedlukningen af samfundet har gjort gåture til en corona-sikker form for motion, men med det seneste sne- og frostvejr kan det blive særdeles smertefuldt for menneskets bedste ven. Og de mange hundeejere skal være opmærksomme på at få fjernet al is og salt fra hundens poter. Saltet på vejene kan nemlig ende i hundenes poter og give grimme skader.

Det fortæller forsikringsselskabet Alm. Brand i en pressemeddelelse. Ifølge selskabets skadesafdeling så sker der typisk en stigning i antallet af hundeskader, når sneen falder.

Når sneen og frosten melder sin ankomst, ser vi også en stigning i hundeskader, fordi mange ikke ved, at salt er gift for hundens poter. Heldigvis kan du med simple og effektive midler få din hund sikkert gennem vinteren, siger Brian Wahl Olsen, skadesdirektør i Alm. Brand. Han tilføjer:

"Det vigtigste er, at man forsøger at undgå saltede fortove og veje. Saltet bider i hundens poter, og trænger det først ind i potens revner, kan det give grimme skader. Man skal skylle poterne grundigt efter en gåtur, og hvis man vil være på den sikre side, kan man smøre med en tyk potesalve."

Følger du disse råd?

Under den første nedlukning sidste år var der mange danskere, der købte sig en hund. Det betyder, ifølge Alm. Brand, også, at der flere nye hundeejere denne vinter. Derfor deler selskabet også flere gode råd til de mange hundeejere, der kan holde hundens poter sikre gennem hele vinteren:

  • Hold pelsen kort
    Har du en hund med lang pels på poterne, så sørg for at holde pelsen kortklippet. På den måde undgår du, at sne og is sætter sig fast i klumper under hundens poter.
  • Husk overtøjet
    Hunde med kort pels kan have glæde af et varmt dækken om vinteren, og langpelsede hunde kan have glæde af et regnslag.
  • Mere tid indendørs
    Hunde elsker at være udendørs, men kulden kan give forfrysninger på ørene og halespidsen. Det kan derfor være en god ide at gøre gåturen lidt kortere end normalt. Og
    hold ekstra godt øje med, om hundens hud bliver hvid eller blå.

 

Anbefalet til dig