Netflix sænker priserne

24/2/23 16:00

Ida Hansson

Foto: Shutterstock
Netflix har sænket priserne på abonnementer for hele 10 millioner brugere.

Streamingselskabet har meddelt, at de har reduceret omkostningerne for visse niveauer i over 36 lande.

Ændringerne foretaget i de seneste uger har påvirket forskellige nationer, herunder Jordan, Iran, Kenya, Venezuela, Indonesien og Thailand, blandt andre.

Nogle af nedskæringerne er så store som halvdelen af ​​de oprindelige omkostninger.

"Vi udforsker altid måder at forbedre vores medlemmers oplevelse på," sagde en talsmand for Netflix til Yahoo Finance.

Desværre var USA og Vesteuropa ikke inkluderet i ændringerne.

Prisnedsættelserne skiller sig ud blandt andre konkurrenter, der fortsat kan prale af produkter af høj kvalitet, mens de tikker op i priserne.

"Det går bestemt imod de seneste tendenser, ikke kun for Netflix, men for den bredere streamingindustri," sagde John Hodulik, en medieanalytiker hos UBS Group AG, til Wall Street Journal.

I selskabets sidste kvartalsrapport foreslog Netflix faktisk at hæve priserne, da ledere arbejder på at balancere at få nye abonnenter og øge omsætningen. Det skriver The Sun.

De beskrev 2022 som en "ujævn start, men en lysere afslutning", og sagde: "Vi tror på, at vi har en klar vej til at accelerere vores omsætningsvækst" i 2023.

Med produkter som Disney+, HBO Max og Paramount+, der øger konkurrencen, er det nu vigtigere end nogensinde at tilbyde den bedst mulige platform med spændende indhold.

"Vi ved, at medlemmer aldrig har haft flere valgmuligheder, når det kommer til underholdning," sagde en talskvinde for Netflix til Journal. Hun sagde, at de søger at forfølge markeder i andre lande for at udvide deres forretning.

Det kommer efter, at Netflix gjorde brugere rasende ved at slå ned på adgangskodedeling. Streaminggiganten har afsløret, at den vil begynde at håndhæve reglerne "mere bredt" ved udgangen af ​​2023's første kvartal.