NETOP NU: Indkalder til corona-møde i dag

28/1/21 11:46

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Senere i dag afholdes der igen et møde, hvor coronavirussen er på dagsordenen.

Nu indkalder regeringen igen de andre partier til et møde, der har den aktuelle corona-situation i landet som omdrejningspunkt. Det fortæller Ekstra Bladet, der har fået kendskab til mødet fra flere kilder. 

Mødet kommer efter en tid, hvor de daglige smittetal er faldet. Kontakttallet steg dog i tirsdags. Det tilskrives i høj grad udbredelsen af den britiske variant af coronavirus, der smitter mere end den gængske variant. Det betyder, at den spreder sig hurtigere. Det forventes, at netop den britiske variant vil blive den dominerende her i landet i løbet af februar. 

De for nuværende gældende restriktioner udløber 7. februar. Endnu er der ikke meldt ud om nogle af disse forlænges, men både statsminister Mette Frederiksen (S) og sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har ved flere lejligheder påpeget, at danskerne ikke skal forvente en stor genåbning. 

Det sker med henvsning til de nye varianter af coronavirus. 

Drejer sig om corona

Det er nemlig ikke kun den britiske variant, der har spredt sig hurtigt, siden blev første gang blev registreret ved Kent i det sydøstlige England. Også i Sydafrika har man opdaget en ny variant, der endnu ikke er lige så kendt som den britiske. Varianten fra Sydafrika er dog også nået til Danmark. 

Det bekræfter Statens Serum Institut. Indtil videre er der fundet fire smittetilfælde af den sydafrikanske variant i Danmark. De er kommet til landet med rejsende fra henholdsvis Dubai og flere destinationer i Afrika. 

Det vides endnu ikke præcist, hvad dagens møde mere præcist handler om. Det vil dog dreje sig om COVID-19, fortæller Ekstra Bladet. De andre partiledere er dog indkaldt til et møde, der meldes at finde sted mellem klokken 14 og 15.

Det er sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S), der har indkaldt til mødet.