NETOP NU: Regeringen deler dyster corona-besked

02/2/21 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Knapt har de mindste elever fået lov til at møde i skole igen, inden et af corona-forbudende forlænges igen.

Det seneste år er forbud og restriktioner blevet en fast del af danskernes ordforråd. 

Siden coronavirussen første gang blev registreret inden for landets grænser, har borgernes personlige frihed konstant været indskrænket i større eller mindre grad. Mandag i denne uge fortalte sundhedsminister Magnus Heunicke (S), at de mindste skoleelever i næste uge er tilbage på skolebænken. Det betyder dog ikke, at sidste tone i dansen mod corona er spillet. 

Det viser en pressemeddelelse fra Transportministeriet. Meddelelsen er offentliggjort tirsdag og her står det klart, at nedlukningen af landet endnu ikke er et overstået kapitel. 

"Frem til og med den 28. februar 2021 vil der fortsat være forbud mod at flyve til Danmark med passagerer uden en negativ coronatest," skriver Transportministeriet. 

Varianter bekymrer

Regeringen besluttede torsdag den 28. januar 2021 at forlænge de nuværende skærpede rejserestriktioner til den 28. februar 2021. Med forlængelsen vil også flyveforbuddet blive forlænget frem til og med den 28. februar 2021, fortælles det. 

Det betyder, at alle flypassagerer der rejser til Danmark, fortsat skal fremvise en negativ coronatest foretaget 24 timer inden de går ombord på flyet.

"Vi har brug for at fastholde de nuværende restriktioner for at begrænse smittespredningen mest muligt. Især de mere smitsomme varianter kan udfordre vore greb om smitten, og derfor forlænger vi nu flyveforbuddet, så vi sikrer, at de passagerer, der kommer til Danmark, har en negativ test," siger transportminister Benny Engelbrecht.

Flyveforbuddet gælder alle passagerflyvninger til Danmark fra hele verden. Flyvninger inden for Rigsfællesskabet er undtaget.