NETOP NU: Restauranter og resten af nattelivet tvangslukkes

05/11/20 11:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
I dag indføres endnu strengere restriktioner her til lands.

Sagen om de mange mink, der skal aflives, bliver ved med at udvikle sig.

Det står klart, at regeringen nu tager skarpere midler i brug. Endnu er det ikke meldt ud fra officiel hånd, men tidligere på dagen kunne borgmester Mogens Gade fortælle, at syv nordjyske borgmestre er blevet orienteret om, at nordjyderne vil blive opfordret til - så vidt muligt - at holde sig inden for kommunegrænserne i et indtil videre uspecificeret tidsrum. 

Nu tyder meget på, at det ikke kun er borgerne, der skal holde sig hjemme. Det samme ser ud til at ske for de ansatte i restaurationsbranchen. Ifølge flere kilder vil regeringen nemlig tvinge restauranter til at holde lukket. 

Her træder de i kraft

Nu fortæller Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune, at grundskolerne holdes åbne, men at landsdelens restauranter lukkes. De nye mere restriktive retningslinjer forventes at træde i kraft fredag. 

Det er dog forventingen, at dette vil stå mere klart i løbet af fredagen. Hvorvidt regeringen vil præsentere de nye strammere retningslinjer på et pressemøde, vides endnu. 

Tidligere torsdag mødtes de syv borgmestre med sundheds- og ældreministeren samt erhvervsministeren. Her blev borgmestrene orienteret om de kommende restriktioner, men borgerne venter fortsat på en håndfast udmelding fra regeringenstoppen på Christiansborg. 

 

 

I modsætning til nedlukningen i foråret, bliver grundskolen holdt åben i de syv kommuner, fortæller Per Bach Laursen.

- Det blev også diskuteret, hvor klogt vi i kommunerne synes det er. Man kunne godt forestille sig, de ældste elever kunne sendes hjem, uddyber han.

Per Bach Laursen fortæller også, at restaurationsbranchen bliver tvangslukket. Men han hører, regeringen har en kompensation på vej, der dækker 100 procent af lønomkostningerne og faste udgifter, herunder husleje.