NETOP NU: Udtaler sig om vinterferie, fastelavn og valentinsdag

Nyheder
Foto: Shutterstock
Der er netop blevet offentliggjort nye corona-anbefalinger.

Mest læste i dag

Hold vinterferie og fastelavn udendørs. 

Så kontat er budsakbet fra Sundhedsstyrelsen. Styrelsen har mandag sendt en presemeddelelse ud, hvor de kommer med nye anbefalinger til de ferie- og festdage, der venter forude i februar. 

"Februar byder typisk på flere hyggelige begivenheder. I år anbefaler Sundhedsstyrelsen, at man rykker dem udendørs, fortsat kun ses med de samme få mennesker og kun i kortere tid," skrive Sundhedsstyrelsen. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi holder fast i rådene om at forebygge smitte, uanset om det er i vinterferien, til fastelavn, eller hvis man planlægger at fejre valentinsdag.

"Det er vigtig, at vi fortsat kun ses med de samme få personer, som vi i forvejen ser. Derfor bør vinteraktiviteter i år begrænses til hustanden eller vores faste lille omgangskreds på de samme 5 personer," skriver Sundhedsstyrelsen. 

”Det er vinter, det er koldt, og vi har brug for, at der også sker nogle hyggelige ting. Selv om tiden ikke er til udlandsrejser og store sammenkomster med familie og venner, kan vinterferien stadig blive et hyggeligt afbræk fra hverdagen for både store og små. Så længe vi holder fast i de gode råd, er der stadig mange måder at hygge sig med sine allernærmeste på,” fortæller Niels Sandø, enhedschef i Sundhedsstyrelsen.

Dette anbefaler styrelsen

Hvis man mangler gode ideer til, hvad man kan lave i vinterferien, eller hvordan man holder fastelavn eller valentinsdag i en tid med corona, så har Sundhedsstyrelsen samlet lidt inspiration.

Inspiration til vinteraktiviteter:

  • Søg udendørs.
  • Risikoen for at blive smittet med ny coronavirus er mindre, hvis man er udendørs. Det er lettere at holde afstand, der er masser af frisk luft, og der er typisk færre ting, som mange rører ved.
  • Hvis I skal være indenfor, bør I fire til fem gange dagligt lufte ud med gennemtræk 5-10 minutter.


Fastelavn:

  • Ved fastelavn bør I finde på andre aktiviteter end at mødes til traditionelle tøndeslagning og raslen fra dør til dør. Det er arrangementer som er forbundet med større risiko for smittespredning.
  • I kan i stedet spise fastelavnsboller og slå katten af tønden med dem, I ser og er sammen med i forvejen. Eller lave en skattejagt til den lille gruppe, som dit barn i forvejen ser.


Vinterferie

  • Gå ud i haven eller gården, hvis I har mulighed for det. I kan også tage på legeplads, besøge en park, gå en tur i naturen eller skoven. Lav et bål, drik te og rist skumfiduser, og hvis sneen kommer, find kælken frem. I kan også samle familie og venner on-line til frokoster, sang eller quizzer. Eller I kan indøve et lille teaterstykke eller en sang, som I kan opføre over telefonen eller iPaden til bedsteforældre og gode venner.
  • Find inspiration til vinteraktiviteter på Naturstyrelsens hjemmesideUd i naturen eller Vores natur.


Valentinsdag

  • Kærligheden kan og skal også kunne blomstre under COVID-19-epidemien. Hvis du skal mødes med en date, så sørg for at passe på hinanden; udskyd daten, hvis en af jer har symptomer på COVID-19 eller er smittet med ny coronavirus. Vær kreativ på daten på en coronasikker måde; tag kaffen med på en gåtur, skriv et kærestebrev eller lav en picnic i sneen. Hold fast i kærligheden og de gode råd – og hold smitten på afstand.

 

Mest læste

Derfor gik grevinde Alexandra fra prins Joachim Grevinde Alexandra har ikke før sat ord på, hvad der medførte, at hun og prins Joachim blev skilt i 2005. I en kinesisk tv-dokumentar, der handler om grevinde Alexandra, har hun for første gang løftet sløret for, hvorfor kærligheden ikke holdt.
Utallige danskere fik en airfryer til jul: Nu er der trist nyt Disse danskere skal enten vente længe - eller punge ud.

Anbefalet til dig