Nets udsender advarsel om opkald fra deres eget nummer

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er tid til at spidse ører.

Lige nu læser andre også

Nets har nu udsendt en advarsel til danskerne, som alle bør tage alvorligt.

Navnet Nets får garanteret en klokke eller to til at ringe hos mange danskere, men der er også flere, der ikke helt ved, hvad virksomheden omfatter.

Nets er en betydningsfuld nordisk udbyder af omfattende betalings-, kort- og informationsservices, hvorfor der også skal spidses ører, når de udsender en advarsel.

Og det har de nu gjort via appen 'Mit digitale selvforsvar'.

Advarslen er udsendt, fordi svindlere forsøger at franarre borgere deres oplysninger gennem telefonisk kontakt.

Det bliver dog endnu mere kompliceret, da opkaldene i flere tilfælde ser ud til at komme fra Nets' telefonnummer, hvorfor man skal være ekstra meget på vagt.

Nets skriver i advarslen, at de aldrig henvender sig på denne måde.

Du kan læse hele advarslen herunder.

"Vi har de seneste uger modtaget eksempler på borgere, der er blevet kontaktet telefonisk angiveligt af en medarbejder hos Nets.

Her forsøger svindleren at få folk til at oplyse personlige og fortrolige oplysninger over telefonen. I enkelte tilfælde er dette sket fra et såkaldt ”spoofet” nummer, hvor det ser ud som om opkaldet kommer fra et telefonnummer i Nets.

Dette er et forsøg på svindel.

Vi henvender os aldrig på denne måde og beder om oplysninger over telefonen, så undlad altid at dele og videregive dine fortrolige oplysninger på denne måde.

Du kan hjælpe Nets ved at videresende Nets-relaterede mails eller sms’er med forsøg på svindel til phishing-alerts@nexigroup.com."

Anbefalet til dig