Netto-chef forklarer tyvenes metode: Sådan slipper de afsted med varer til 4.000 kroner

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Netto-chefen taler nu ud.

Mest læste i dag

Det er ikke gået nogens næse, at butikstyverier er blevet et større problem, end det var engang; og det gælder butikker over hele landet.

Også i Danmarks vestlige hjørne kæmper Netto-butikkerne med problemet, der presser både personale og priser.

Fra Grindsted til Esbjerg og langs den jyske vestkyst er tyverier blevet en daglig udfordring for distriktschef Carsten Sønderby og hans 13 butikker under Salling Group.

Også de mange kunder mærker også konsekvenserne ved, at andre har lidt for lange fingre.

Det skriver Ugeavisen.

En episode fra Grindsted illustrerer problemets omfang: En 26-årig mand blev onsdag eftermiddag fanget i færd med at stjæle vin og en energidrik for blot 127,95 kroner.

Selvom beløbet kan virke ubetydeligt, understreger Carsten Sønderby, at gentagne tyverier hurtigt løber op:

"Sker det ti gange i løbet af en dag, så bliver det et stort problem", siger han.

Sådan vil Netto bekæmpe problemet

Tyverierne varierer fra hverdagstyveri af almindelige fødevarer til mere organiserede kup, hvor grupper af tyve arbejder sammen for at stjæle varer for tusindvis af kroner:

"Der kommer typisk 2-3 personer, kvinder eller mænd, ind i butikken. Én distraherer en medarbejder med spørgsmål, en anden holder øje, og en tredje fylder en kundevogn med varer for 2000-3000-4000 kroner og kører ud af butikken," lyder det fra Carsten Sønderby.

For at bekæmpe problemet har Netto indført tyverimærkning på visse produkter og ansat detektiver samt vagter i særligt udsatte butikker. Disse tiltag er dog stadig for nye til, at deres effekt kan måles.

Han forklarer videre, at en reduktion i butikstyverier kunne muliggøre lavere priser for forbrugerne. Udfordringen ligger dog i, at prisnedsættelser ikke er bæredygtige under det nuværende niveau af tyverier, da butikkerne så ikke ville tjene penge.

Carsten Sønderby foreslår, at strengere straffe for tyveri måske kunne være en del af løsningen på det voksende problem.

Anbefalet til dig