Netto er havnet i problemer: "Butiksansatte får allerede en latterligt lav løn"

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er flere danske dagligvarekæder, der har haft det samme problem på det seneste.

Lige nu læser andre også

I Danmark har flere Netto-butikker været centrum for en kontrovers om håndteringen af 1000-kronesedler.

Mens én butik for krævede et minimumskøb på 500 kroner for at acceptere sedlen, nægtede en anden butik simpelthen at acceptere den store seddel som godkendt betaling.

Det skriver B.T.

Jacob Krogsgaard Nielsen, der er pressechef i Salling Group, som ejer Netto, erkender, at der har været inkonsekvens i butikkerne rundt omkring.

Han understreger, at Netto skal acceptere 1000-kronesedler uden købsgrænse, idet det er i strid med loven at afvise dem.

Konkrete eksempler

I Netto i Hvidovre C stødte kunden Bill Larsen på kravet om et minimumskøb på 500 kroner for at bruge en 1000-kroneseddel.

Dette står i kontrast til Netto i Risskov i Aarhus, hvor et skilt fortalte, at butikken ikke kunne veksle store sedler på grund af lav kontantbeholdning.

Og kundernes holdninger er delte.

Mens Bill Larsen udtrykker forundring over butikken i Hvidovre C's politik, mener Joshua Christensen, der observerede skiltet i Risskov, at butikker ikke bør presses til at fungere som banker:

"Jeg synes ikke, at butikkerne skal tvinges eller manipuleres til at lege bank eller vekseler", udtaler han og fortsætter: 

"Butiksansatte får allerede en latterligt lav løn, så hvorfor skal de udsættes for den fare, det er at blive røvet, fordi de har mange kontanter liggende?"

Salling Groups pressechef fortæller, at skiltet i Risskov er fjernet.

Anbefalet til dig