Netto, Føtex og Bilka får kritik: Fylder stadig i køledisken

31/1/23 10:00

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Salling Group, der driver supermarkedskæderne Føtex, Bilka, Netto, får nu kritik.

Når kunderne går på jagt efter kyllinger i køledisken i Netto, føtex og Bilka vil de i fremtiden kun møde langsommere voksende racer og velfærdskyllinger i kædernes faste, ferske sortimenter.

Sådan lød det i hvert fald i den pressemeddelelse, Salling Group sendte ud i 2021.

Og det løfte, Salling Group dengang gav, er på sin vis blevet holdt. For de faste sortimenter har faktisk udelukkende bestået af langsomt voksende kyllinger siden maj 2022.

Alligevel bliver der stadig solgt turbokyllinger, der er importeret fra Polen, i Netto, Føtex og Bilka. De bliver nemlig solgt som spotvarer, skriver Politiken ifølge Avisen Danmark.

Og netop dette bliver nu kritiseret af den danske dyreværnsforening Anima.

"Hvis tiden går, og man bliver ved med at have varen som spot hver eller hver anden uge, er det jo bare en anden måde at sælge turbokylling på. Det er afgørende, om Salling Group giver en klar, konkret deadline for, hvornår det er slut," understreger Animas kommunikationschef, Thorbjørn Schiønning til Politiken.

Hos Salling Group fortæller kommunikationsdirektør Henrik Vinther Olesen, at de endnu ikke er fjernet fra kølediskene på grund af, at de er efterspurgt blandt kunderne i en tid med høj inflation.

"Vi vil gerne hjælpe kunderne med at strække økonomien, og her har vi gavn af, at vi også har butikker i Polen. Vi udnytter muligheden for at kunne give kunderne der og herhjemme fordel af de gode tilbud, som vi løbende kan forhandle os frem til," siger Henrik Vinther Olesen i et skriftligt svar til mediet.