Netto-kunde opfordrer til oprør: - Vi bliver snydt

28/2/23 09:46

Thea M. Andersen

Foto: Shutterstock
Signe Wenneberg sætter fokus på 'de kunstigt høje priser', der er i de danske supermarkeder. Det gør hun i et opslag på Facebook.

"Dette er en skandale. I dag koster en pakke smør 36 kr i Netto, da jeg var forbi tidligere. 200 gram, så det er en lille pakke, før vejede en pakke smør 250 gram. 30-36 kr har smør kostet længe, hvis der ikke er slagtilbud. Men den virkelige pris er meget lavere!!"

Sådan fortæller forfatter og foredragsholder Signe Wenneberg, der ganske enkelt er frustreret over, at for eksempel smør er tre gange billigere i Tyskland sammenlignet med smør-priserne herhjemme i Danmark.

Ifølge Signe Wenneberg koster en pakke smør 12 kroner i Tyskland, og det har den gjort siden oktober.

"Så hvad sker der her?," spørger hun sine følgere på Facebook.

Her tilføjer hun samtidigt, at vi danske forbrugere - og landmænd - bliver snydt.

"Der sidder nogle skruppelløse virksomheder, som skummer fløden på krisen og sætter nogle absurd høje priser til de hårdt pressede forbrugere. Og ingen griber ind! Det er en skandale," skriver hun videre i Facebook-opslaget.

Men smør er ikke den eneste varer, der er steget i pris.

"Toiletpapir er steget. Hundeslik er steget 66 pct på et år. Mælken er steget med ca 30-40 pct," fortæller hun.

Sammen med teksten har hun delt et billede af smør - uden at vise, hvilket firma det er, der tager røven på forbrugerne.

Hun fortæller dog, at det er et firma, der er særligt markedsledende og har derfor en særlig forpligtelse til at sænke priserne til et niveau, der passer med de reelle priser.

For mens forbrugerne bliver snydt, har Arla opnået en svimlende stigning i årsomsætningen på 23,2 procent ifølge regnskabet for februar - alene på grund af de stigende priser, skriver hun.

Signe Wenneberg opfordrer derfor til at gøre oprør og lave et indkøbsfællesskab med ordentlige værdier, gode medarbejdere og ægte lave priser.

Du kan læse hele opslaget herunder.