Netto med særlig opfordring til samtlige af deres kunder

Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Netto kommer nu med en opfordring.

Lige nu læser andre også

Hvis du har læst Nettos seneste tilbudsavis, så er du måske stødt på den opfordring, som der nu kastes lys over.

Kæden har nemlig på side 23 opfordret kunderne til at være forberedt på krisesituationer med overskriften 'Den sikre side. Prepping til enhver situation'.

Begrebet 'prepping' refererer til at forberede sig på potentielle kriser, hvad enten det drejer sig om cyberangreb, naturkatastrofer, krige eller pandemier.

Sådan skriver Ekstra Bladet.

For at hjælpe kunderne har Netto inkluderet en huskeliste med essentielle varer som stearinlys, batteridrevet radio, håndsprit, medicin, dåsemad og kontanter.

Martin Hasgard Olesen, der er kommerciel direktør i Netto, understreger overfor TV 2, at kampagnen ikke er ment til at skabe frygt blandt forbrugerne, men snarere som en hjælp til at forberede sig på mulige uforudsete hændelser:

"Vi ser det her som en hjælp til folk, der overvejer at forberede sig lidt bedre til uforudsete udfordringer eller hændelser", siger han.

Selvom Danmark ikke står over for en direkte militærtrussel, er interessen for kriseforberedelse stigende.

Butikker, der sælger friluftsudstyr, har oplevet øget salg af frysetørret mad, og Facebook-gruppen 'Preppers i Danmark' har nu 15.600 medlemmer.

Beredskabsstyrelsen har sammen med andre myndigheder påbegyndt et projekt, der fokuserer på borgernes egenberedskab i tilfælde af krise eller krig.

Johan Zilmer-Bülow fra Beredskabsstyrelsen nævner, at arbejdet muligvis vil resultere i en folder med vejledning til borgerne. Danmark har ikke udsendt en sådan folder siden 1962.

Anbefalet til dig